БНРОглед на мястото на производствената авария, която стана вчера, в

...
БНРОглед на мястото на производствената авария, която стана вчера, в
Коментари Харесай

Провериха взривения цех в Симеоново, няма опасност за околната среда

БНР

Оглед на мястото на индустриалната повреда, която стана през вчерашния ден, в цеха за метан в ямболското село Симеоново направиха от районната прокуратура и районната екоинспекция от Стара Загора. Работи се по всички вероятни версии, само че към момента е рано да се посочи повода, довела до детонацията.

В опустошения от гърмежа завод пристигнаха специалисти по газови съоръжения и инженери. Прокурор Мирослав Спасов изясни:

" Работим по всички версии - техническа нередовност, човешка неточност, някакъв минус по оборудванията. Предстои назначение на голям брой експертизи. Досъдебното произвеждане е формирано за причиняване на телесна щета заради неведение или немарливо осъществяване. "  

Съоръжението за биогаз е в употреба от една година, като потенциалът му е преправка на хиляда кубически метра тор, посочи Стефан Колев, специалист Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора:

" Не е изтекло от някаква апаратура вещество, което е рисково и химично. За популацията няма заплаха, тъй като няма замърсяване на съставни елементи на околната среда - въздух, води и почви. "  

Състоянието на двамата потърпевши служащи, които са настанени в ямболската болница остава устойчиво и няма нужда от превозване в други лечебни заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР