БНРМладите хора са основните жертви на икономическата стагнация, породена от

...
БНРМладите хора са основните жертви на икономическата стагнация, породена от
Коментари Харесай

Международната организация на труда: Всеки шести млад човек в света няма работа заради Covid-19

БНР

Младите хора са главните жертви на икономическата застоялост, подбудена от пандемията от ковид, като всеки шести юноша е без работа. Това сочи изследване на Международната организация на труда (МОТ), оповестено през днешния ден и представено от Франс прес.

Представяйки отчета пред медиите, генералният шеф на МОТ Гай Райдър прикани държавните управления да извърнат особено внимание на това " потомство на карантината ", с цел да не позволен то да бъде дълготрайно наранено от рецесията.

Шефът на МОТ изясни, че младежите са наранени по несъразмерен метод от рецесията поради разтърсванията на пазара на труда и в бранша на образованието и образованието.

Според изследването на МОТ, извършено измежду младежи под 29 години, всеки шести интервюиран е спрял работа поради появяването на Covid-19, а работното време на тези, които са запазили работата си, е намаляло с 23 %.

Освен това към половината от младите студенти регистрират евентуално закъснение в цялостното довеждане докрай на образованието им, а 10 % от тях считат, че няма да могат да завършат.

С ниво от 13,9 % през 2019 година, безработицата към този момент беше най-висока измежду младежите, в сравнение с при всяка друга група от популацията. Около 267 милиона младежи бяха безработни, без да посещават учебно заведение или да се образоват.

Работещите във възрастовата група 15-24 години са заемали работни места, които ги вършат по-уязвими - зле платена или неофициална работа, както и поради статут на мигранти.

Ако не се вземат незабавно ограничения за възстановяване на обстановката, може да се наложи да носим на плещите си наследството на вируса за десетилетия напред, добави Гай Райдър.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР