БНР Кое е това място на нашето море? Сигурно ще се

...
БНР
Кое е това място на нашето море? Сигурно ще се
Коментари Харесай

И те са на морето, но предпочитат да се къпят другаде

 БНР Кое е това място на нашето море? Сигурно ще се запитате това, откакто видите фотосите в прикачената изложба...

Калта и лугата край бургаските солници и това лято притеглят хиляди българи, които търсят лек за остарели и нови заболявания. Повечето съчетават процедурите с отмора в морския град. От ранни зори до залез слънце човешкият поток към басейните не стопира. Входът остава 2 лв.. 

Кало и луга лекуването имат потвърдено противовъзпалително и обезболяващо деяние и подтикват метаболитните процеси в организма. Като най-ефективни се предлагат за болести на кожата, опорно-двигателния уред, половата и нервната система, както и за обмяната. Всички тези свойства са разказани на огромни табели на входа на басейните и е добре всеки приближаващ за първи път да се запознае с тях. Повече от посетителите, които срещаме обаче, са постоянни гости. Георги Гецов идва от Варна. За какво му оказват помощ процедурите:

" За обич, за копнеж. Шегувам се! Имам подагра на едната ръка и строшен крайник, на опорно-двигателния уред доста оказва помощ. Има такава опция и във Варна, и в Балчик, само че имам сват от Бургас и комбинираме процедурите с това да се забележим. Възползваме се от тази даденост, само че в действителност има резултат огромен. Навремето ходехме и в Павел баня, в този момент по-често идваме тук. "

Впечатление прави, че повечето гости не са се съветвали с доктор и вършат процедурите без да пита. От РЗИ разясняват, че калолечението е противопоказно при високо кръвно, инфаркти и инсулти, туморни болести и белодробни възпаления. За деца лугата не е целесъобразна, а в калта може да се топят единствено крачетата. Указанията за възрастните гласят, че престоят в лугата би трябвало да стартира с 7 до 10 минути като последователно може да доближи до 30 минути. Поне 15 поредни процедури би трябвало да се създадат, с цел да има лековит резултат, заяви " Радио Бургас ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР