БНРФренският президент Еманюел Макрон нарече Жак Ширак велик французин, свободен“

...
БНРФренският президент Еманюел Макрон нарече Жак Ширак велик французин, свободен“
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Жак Ширак олицетворяваше една определена идея за Франция

БНР

Френският президент Еманюел Макрон назова Жак Ширак „ популярен французин, свободен “ човек, олицетворяващ „ една избрана концепция за Франция “, съобщи Франс прес.

В снощната си послание към нацията по малкия екран във връзка кончината на Ширак, който умря на 86-годишна възраст през вчерашния ден, Макрон сподели още
„ Скъпи сънародници, дано споменът за това, което направи той за нас остане в сърцата ни. Нека помним, че сме му длъжници и дано ни дава мощ това, което ни е завещал. Той ще остане в историята и ще липсва на всички нас “, сподели френският президент, както и назова своя предходник на поста вестител на една, изтъквам, „ самостоятелна и горда Франция “. 

По време на речта си, Макрон обърна внимание и на прозорливостта на Жак Ширак по въпросите на климата, като цитира негово предизвестие към световните водачи от 2002 година: „ Нашият свят гори “.

В памет на Жак Ширак някогашния френски президент, Айфеловата кула потъна в мрак за час, реставрираният Стар мост в босненския град Мостар блестна в цветовете на френското знаме.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР