БНРДоналд Тръмп предупреди, че администрацията му може да наложи тарифи

...
БНРДоналд Тръмп предупреди, че администрацията му може да наложи тарифи
Коментари Харесай

Тръмп заплаши с мита ЕС и Китай заради търговията с американски омари

БНР

Доналд Тръмп предизвести, че администрацията му може да наложи цени върху вноса на коли от Европейския съюз и " реципрочни " данъци върху Китай, в случай че Брюксел и Пекин не смъкват високите мита върху вноса на омари от Съединени американски щати.

Изказвайки се на кръгла маса в щата Мейн е поддръжка на риболовците, занимаващи се с търговия, Тръмп сподели, че " сходна тарифна мярка по отношение на Европейски Съюз ще бъде еквивалентна " на европейските мита от почти 20% върху американския омар.

" С нас те се държат толкоз зле, че е мъчно да се повярва ", означи той, когато беше осведомен, че Европейски Съюз не начислява сходни високи цени за вноса на канадски морски храни.

Тръмп дефинира комерсиалният консултант на Белия дом Питър Наваро като " краля на омарите ", който дава отговор за тези договаряния.

Американският президент също по този начин изиска от Наваро да разпознава китайски артикули, които да бъдат ударени с високи цени, в случай че Пекин също не смъкна митата си върху американските омари.

Ройтерс отбелязва, че на този стадий няма непосредствени мнения от кабинета на комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър или от европейската делегация във Вашингтон. Китайското посолство също не беше намерено за коментар.

През предходната година Робърт Лайтхайзър предложи мини договорка с Европейски Съюз, която би понижила тарифните бариери за американските омари, само че тя по този начин и не беше финализирана.

През последните месеци диалозите сред двете страни се затрудниха макар многократните визити на новият еврокомисар по търговията Фил Хоган в Съединени американски щати. Източници, близки до двете страни, говорещи при изискване на анонимност, показаха, че не чакат да бъде реализиран доста огромен прогрес през тази година.

По-рано Тръмп също насочва закани за налагане на мита върху вноса на европейски коли с желанието да получи по-добри условия в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европа. Той обаче на няколко пъти отсрочи въвеждането на сходни мита.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X&tim
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР