БНРДнес британският премиер Борис Джонсън ще съобщи подробности от неговото

...
БНРДнес британският премиер Борис Джонсън ще съобщи подробности от неговото
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще разясни последното си предложение към Брюксел

БНР

Днес английският министър председател Борис Джонсън ще заяви детайлности от неговото „ последно “ преговорно предложение към Европейски Съюз в гонене на „ обективен и рационален “ компромис за Брекзит. Това ще стане по време на речта му на годишната конференция на Консервативната партия в Манчестър. 

Само като напусне Европейски Съюз на 31 октомври Обединеното кралство ще може да се придвижи напред - това е един от главните причини на премиера. Както и, че „ хората не може повече да бъдат считани за простаци от тези, които желаят отсрочване или блокиране на процеса “. В рамките на среща в конгреса, проведена от североирландската Демократична юнионистка партия, Джонсън сподели, че се надява да реализира сделка с Европейски Съюз в околните няколко дни. Част от нея ще е и някакво решение на основния въпрос за граничните инспекции сред двете Ирландии. 

Правителството упорства, че няма да договаря ново отсрочване след Халоуин, тъй като това не е належащо и ще коства скъпо на страната. Съгласно признатия от Народното събрание закон предишния месец обаче министър председателят би трябвало да изиска отсрочване на Брекзит, в случай че депутатите не поддържат контрактувана договорка до 19 октовмри – два дни след срещата на високо ниво на Европейски Съюз. 

Кореспондентката на Би Би Си в Брюксел Катя Адлер заяви, че там настроението не е оптимчистично, тъй като европейските водачи се притесняват, че препоръчаната от британците опция на „ защитния механизъм “ за ирландската граница е в прорез с „ алените линии “ на блока.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР