БНРДемонстранти, оспорващи резултатите от парламентарните избори в Киргизстан в неделя,

...
БНРДемонстранти, оспорващи резултатите от парламентарните избори в Киргизстан в неделя,
Коментари Харесай

Демонстранти превзеха сградата на парламента в Киргизстан

БНР

Демонстранти, оспорващи резултатите от парламентарните избори в Киргизстан в неделя, превзеха постройката на Народното събрание в столицата Бишкек, заяви ТАСС.

След двучасова борба с полицията група протестиращи съумяха да обхванат през загражденията към зданието, в което се обитава също администрацията на президента. Източници от президентския офис обаче оповестиха, че сега вътре няма сътрудници на президента или депутати.

След това протестиращи съумяха да влязат в ареста на Държавния комитет по национална сигурност и да освободят държания там някогашен държавен глава Алмазбек Атамбаев. Той беше задържан през 2019 година по редица обвинявания като корупция и организиране  на вълнения.

По предварителни данни над 130 души са ранените вследствие на конфликтите довечера, измежду тях има чиновници на силите на реда и медици.

Митингът на несъгласните с резултатите от изборите стартира на  централния площад в Бишкек  през вчерашния ден сутринта и в него се включиха представители на над 10 партии, които не съумяха на влязат в състава на Народното събрание. Те желаеха отменяне на резултатите и наново гласоподаване с претекста, че  по време на предизборната акция управляващите са употребявали интензивно административни запаси и са прибягвали до подкупи на гласоподаватели.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР