БНРБулфотоПътят от Габрово до планинската курортна местност Узана е одобрен

...
БНРБулфотоПътят от Габрово до планинската курортна местност Узана е одобрен
Коментари Харесай

Пътят от Габрово до Узана е одобрен за ремонт

БНР

Булфото

Пътят от Габрово до планинската курортна околност Узана е утвърден за ремонт, който се чака да стартира следващата година. Участъкът от извънредно значение за туризма в региона, е в тежко положение.

16-километровият пътен сектор от Габрово до планинската курортна околност Узана, по който асфалтът от дълго време е износена пукнатините тук-там са по-дълбоки от 20 см, не е ремонтиран главно повече от 50 години. Участъкът е единствената връзка на Габрово с курортния комплекс със предпазени територии и забележителности като географския център на България.

Освен този път, за идващите три години е очакван ремонт на още 4 прави от републиканската мрежа в Габровска област. По три от тях се чака работата да стартира още следващата година, оповестяват от Областната администрация.

Неотложна е рехабилитацията и на сектора Трявна - Царева морава – Дряново, за който поданици на региона от години сигнализират, че основава предпоставки за пътни произшествия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР