БНРБританското правителство е подготвило правен текст на актуализирана сделка за

...
БНРБританското правителство е подготвило правен текст на актуализирана сделка за
Коментари Харесай

Британското правителство е подготвило актуализиран план за Брекзит

БНР

Британското държавно управление е подготвило юридически текст на обновена договорка за Брекзит, заяви Би Би Си, базирайки се на държавен източник. Очаква се през идващите дни по-голямата част от проектите да бъде оповестена обществено.

Правителството предлага основаването на „ зони за освобождение на стоките от мита “ в Северна Ирландия и Ирландия, като част от проектите, изложени пред Европейски Съюз. „ Предпазният механизъм “ за отбягване на твърда граница на остров Ирландия след Брекзит продължава да е най-голямата спънка за реализиране на договорка.

Предложенията се чакат да станат ясни преди значимата среща на високо ниво на Европейски Съюз на 17 октомври. Обединеното кралство би трябвало да напусне на 31 октомври и министър председателят Борис Джонсън упорства, че това ще стане без значение дали ще бъде реализирана нова договорка с Брюксел. Премиерът към момента твърди, че избира да има договорка. На конгреса на торите той съобщи, че е сдържан оптимист. С цялостни и съответни оферти на масата за договаряния английската страна се надява до края на седмицата Лондон и Брюксел да навлязат в интервал на интензивни договаряния и да договорят финален текст. Не е ясно обаче дали Европейски Съюз ще одобри предварителните условия в проектите, с цел да се премине към идната фаза на договаряния.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР