БНРБританският вестник Файненшъл таймс публикува класация от 50 души, формирали

...
БНРБританският вестник Файненшъл таймс публикува класация от 50 души, формирали
Коментари Харесай

„Файненшъл таймс” посочи 50-те личности, „формирали облика на десетилетието”

БНР

Британският вестник „ Файненшъл таймс ” разгласява ранглиста от 50 души, „ формирали образа на десетилетието ”. В нея влизат 19 политици, 22-ма предприемачи и девет представители на културата, науката, шоу-бизнеса и спорта.

Сред политиците са президентите на Русия, на Турция и на Франция, предходният и сегашният президенти на Съединените щати, немският канцлер, индийският министър председател, саудитският престолонаследник и китайският водач. Към тях са включени някогашният сътрудник на Съединените щати Едуард Сноудън, пакистанската активистка и нобелистка Малала Юсуфзай, водачът на митингите в Хонконг Джошуа Вонг и амбулантният търговец на плодове Мохамед Буазизи, чието самоубийство в Тунис през 2011 година даде началото на „ арабската пролет ”.

В листата попадна и някогашният шеф на московската антидопингова лаборатория Григори Родченков, който през 2016 година отпътува за Съединените щати и стана осведомител Световната антидопингова организация.

Сред представителите на бизнеса са шефът на Apple Тим Кук и създателят на Amazon Джеф Безос, някогашният началник на Европейската централна банка Марио Драги, съоснователят и началник на компанията Netflix Рид Хастингс и един от създателите на Uber Трейвис Каланик, шефът на Tesla Илон Мъск и създателят на китайската корпорация Alibaba Джек Ма.

В листата са още тенисистката Серена Уилямс, американката Дженифър Дудна, създала технологията за редактирането на генома CRISPR-cas9, и Роуз Макгоун, която упрекна в обезчестяване американския продуцент Харви Вайнщейн и постави началото на придвижването против насилието #MeToo.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР