БНРБългарското правителство очаква страната ни да приключи преговорите за закупуване

...
БНРБългарското правителство очаква страната ни да приключи преговорите за закупуване
Коментари Харесай

Най-вероятно през лятото ще приключат преговорите за закупуване на американските изтребители F-16

БНР

Българското държавно управление чака страната ни да завърши договарянията за закупуване на американските изтребители F-16 през лятото. Това съобщи в изявление за Българското национално радио заместник-външният министър Георг Георгиев, който е на работно посещаване в Съединени американски щати.

От Бостън заместник-министър Георгиев уточни, че договорката, която се чака да бъде завършена към юни е значима стъпка и носи извънредно добавена стойност за страната и армията. Той дефинира рецензията на опозицията по тематиката като контрапродуктивна.

“Не би трябвало да се заиграваме с един подобен доста на ниска цена популизъм, с това, което е значимо, стратегически значимо за страната ни, изключително в подтекста на нейната геополитическа, геостратегическа в Балканския полуостров и в цяла Централна и Източна Европа. “

За Българското национално радио заместник-външният министър също приветства интереса на българска компания от региона на Бостън за включване в програмата „ Алеко “, която обезпечава опит на европейски жители в одобрени в техния отрасъл компании в Съединените щати, Израел и Сингапур.

“Първо, тъй като ще разпространяваме активността на една българска компания в Съединени американски щати, само че и второ, тъй като големият набор от познания, от процедура, които могат да бъдат добити от европейските студенти и бизнесмени с помощта на тази българо-американска компания ще бъдат доста значими и доста потребни. “

В програмата на Георгиев са заложени и диалози за отпадане на визовия режим за българи, както и по въпроса за приемането на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Цялото изявление можете да чуете в утринния блок на стратегия Хоризонт „ Преди всички “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР