БНРБългария е на трето място във временното класиране за отборната

...
БНРБългария е на трето място във временното класиране за отборната
Коментари Харесай

България с позиция за медал в отборното класиране на ЕП по художествена гимнастика в Баку

БНР

България е на трето място във краткотрайното класиране за отборната конкуренция след изиграването на съчетанията с обръч и с топка при дамите и съчетанието с обръча при девойките на европейското състезание по художествена гимнастика в Баку.

Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова в самостоятелното и отбор (девойки) - Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова и Маргарита Василева събраха общ брой от 105.900 точки и са на път да защитят оценката от шампионата на Стария континент преди две години в Будапеща (Унгария).

На първото място със общ брой от 108.300 е отборът на Русия. Втори са гимнастичките на Белуарус с актив от 107.350 точки.

Шестицата допълват Италия (99.300 точки), Азербайджан (97.400 точки) и Украйна (96.950).

Днес предстоят композициите с пет ленти при ансамблите, както и с лента и бухалки при дамите, като Невяна Владинова ще играе с бухалки, Катрин Таасева с лента и с буухалки, а Боряна Калейн с лента.

Припоняме, че по правилник самостоятелно (жени) играят осем съчетания, а шестте най-високи оценки плюс двете изигравания на отбор (девойки) се сумират с цел да се дефинира отборния първенец. Резултатите (индивидуално-жени и отбор - девойки) са и подготовка за финалите на обособените уреди.

Освен това надпреварата при дамите в отборната конкуренция е и подготовка за европейското състезание следващата година в Киев (Украйна). По правилник се взимат най-силните три оценки на всяка състезателка и първите 24 гимнастички печелят квота за шампионата на Стария континент, като квотата не е поименна, а на съответната страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР