БНР Виждам, че сред колегите се появява паника и страх. Искам

...
БНР
Виждам, че сред колегите се появява паника и страх. Искам
Коментари Харесай

Виден български вирусолог: Виждам сред колегите паника и страх

 БНР " Виждам, че измежду сътрудниците се появява суматоха и боязън. Искам да им припомня, а те го знаят, че суматохата е втори вирус. Два вируса по едно и също време - няма да понесем. Страхът не е аргументиран, тъй като има защитни дрехи. Ако се взема проба - се поставят шлемове и всичко належащо ".  Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова в студиото на " Нова ТВ ".

Тя съобщи, че актуалната обстановката доста наподобява на тази при появяването на СПИН. " Не съм забелязала тогава да имаше такава суматоха. Тя работи доста неприятно, тъй като води до несъответстващи дейности ", акцентира вирусологът.

По думите ѝ това е един китайски грип. " Всеки грип си има своите затруднения. Това не е мотив за суматоха ", сподели още тя.

" Темпът на нарастване е напълно предстоящ сега и вървим по една крива, с цел да стигнем на едно плато и там е върхът. Върхът ще го достигнем и ще разберем, че е той, когато на идващия ден броят на болните стартира да понижава ", безапелационна е Аргирова.

Според нея броят на смъртност в Италия не е действителен, тъй като не е ясно какъв брой са изследвани. " Може да са най-малко три пъти повече. Може би ще има преизчисляване на смъртността въз основата на заболелите ", разяснява тя.

Относно медикаментите като хлорохинов фосфат тя съобщи, че би трябвало да се опита, тъй като има отчет от Китай, съгласно който от 4 до 6 дни след приемането на лекарството се понижава доста количеството на вируса. " Трябва да може да се приложи и да се мери резултатът. Това е по-важно и от маските и костюмите, тъй като това е метод на лекуване. Ако се внесе - може да се създаде, имаме фармацевтични заводи  у нас ", добави доцент Аргирова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР