БНР преживява криза. Това констатира председателят на временната анкетна комисия

...
БНР преживява криза. Това констатира председателят на временната анкетна комисия
Коментари Харесай

Цацаров обяснява пред ресорната комисия за ефира на БНР

БНР претърпява рецесия. Това установи ръководителят на краткотрайната анкетна комисия по казуса със прекъсването на ефира на националното радио Тома Биков от ГЕРБ.

Днес се организира първото съвещание на комисията, на която бяха признати процедурните правила, по които тя ще работи. Биков предложи комисията да направи разбор на медийното законодателство и до каква степен то е причина за случилото се. Иначе акцентира, че комисията няма да издава присъди и няма да прави следствие.

Прието бе правилото за общоприет кворум. Следващото съвещание ще е в четвъртък.

Също по този начин идната седмица ще бъде изслушан основният прокурор Сотир Цацаров за следствието каква е повода за прекъсването на излъчването на БНР.

Припомняме, че Съветът за електронни медии е наложил на БНР наказания в размер на 7000 лв. поради нарушение на самостоятелната лицензия и 20 000 лв. за нарушение на правилото за гарантиране правото на информация.

След това от БНР обявиха, че ще апелират санкциите.

Причината на абсурда сред Съвет за електронни медии и БНР е напрежението в колектива, след отстраняването от ресора й и след това връщането й на работа на репортера Силвия Великова, само че и поради невижданото прекъсване на сигнала на Българското национално радио за 5 часа с мотив техническа профилактика. За прекъсването бе упрекнат чиновник от техническия състав.

От Съвет за електронни медии сезираха и прокуратурата по случая, а ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС започнаха инспекция на радиото по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров. По-късно бе оповестено, че ДАНС е завършила с работата си там. Резултат от прокуратурата към момента няма, макар че основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че не се е налагало профилактика на БНР.

Междувременно депутатите образуваха краткотрайна анкетна комисия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР