bnr.bgДиабетът се сочи като един от рисковите фактори при евентуална

...
bnr.bgДиабетът се сочи като един от рисковите фактори при евентуална
Коментари Харесай

Проф. Цветалина Танкова: Контролът на кръвната захар в този момент е много важен

bnr.bg

Диабетът се сочи като един от рисковите фактори при възможна болест с ковид.

Затова хората с диабет би трябвало доста прецизно да съблюдават ограниченията за отдалеченост и хигиена. Това обаче не значи, че са по-склонни да се заразят, спрямо останалите хора, акцентира пред Радио София ендокринологът  проф. доктор Цветалина Танкова , шеф на Клиниката по диабетология на Университетска болница по ендокринология към Медицинския университет.

Най-важно сега за пациентите с диабет е  да реализират добър надзор на кръвната захар .

„ Действително се намираме в една много сложна обстановка и както чуваме всекидневно диабетът се показва като един от рисковите фактори, което в редица случаи основава едно възприятие на боязън, суматоха и терзание измежду нашите пациенти. Трябва да приказваме по този въпрос, с цел да оставим суматохата на страна и на предна позиция да дойдат отговорността и подготовката, защото никой от нас действително не е застрахован от заразяване с Covid-19 “.

Проф. Танкова беше безапелационна, че  хората с диабет са със същия риск от заразяване , както и останалите хора.

При хората с диабет има риск болестта да протече по-тежко

„ По принцип хората с диабет са склонни към развиване на инфекции и тази податливост е доста тясно обвързвана с равнището на кръвната захар. Основното ми обръщение към хората с диабет в тази рискова обстановка, в която всички сме изложени, това, което хората могат да създадат, е да положат оптимални старания да поддържат равнището на кръвната захар в естествени, допустими граници “.

Специалистът акцентира, че в редица случаи пациентите са подготвени да вършат това сами, само че при потребност би трябвало да потърсят ендокринолог.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВси
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР