BNP Paribas отнася глоба от 246 милиона долара. Банката ще

...
BNP Paribas отнася глоба от 246 милиона долара. Банката ще
Коментари Харесай

BNP Paribas отнася глоба от $246 милиона

BNP Paribas отнася санкция от 246 милиона $. Банката ще заплати сумата, с цел да уреди изказванията на Федералния запас, че не е съумяла да удържи своите валутни търговци да употребяват онлайн чатове за манипулиране на цените, написа Bloomberg.

Фед подреди на основания в Париж заемодател да усъвършенства надзора и вътрешния надзор за търговия с задгранична валута. Банката се съгласи да заплати 350 милиона $ през май, като реализира съглашение с Департамента по финансови услуги в Ню Йорк поради проблемите.

Банки по света са изправени пред санкции за милиарди, регулаторни наказания и правни провокации, свързани с потреблението на чатове, с цел да повлияят на валутните курсове.

Някои от участвалите лица са били подложени на наказателно гонене. По-рано тази година някогашен търговец на BNP Paribas Джейсън Катз се призна за отговорен за нарушение на федералните антитръстови закони.

" BNP Paribas показва надълбоко страдание за предишното нарушаване, което е в явен прорез с високите стандарти, по които работи групата ", показва изказване на банката от понеделник.

Заемодателят е въвел и " обширни ограничения за подсилване на системите си за надзор ", както и нов кодекс на държание за чиновниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР