BNP Paribas Open, втори кръгСтефанос Циципас -Джордан Томпсън 6-7(0), 6-4,

...
BNP Paribas Open, втори кръгСтефанос Циципас -Джордан Томпсън 6-7(0), 6-4,
Коментари Харесай

Циципас напусна Индиън Уелс след загуба от Томпсън


BNP Paribas Open, втори кръг

Стефанос Циципас -Джордан Томпсън 6-7(0), 6-4, 6-7(5)

Един от главните любимци в Индиън Уелс – Стефанос Циципас, отпадна още във втори кръг след проваляне от международния №87 Джордан Томпсън. Гръцкият тенисист, който е малтретиран от болки в рамото, бе надалеч от нормалното си равнище, само че все пак имаше огромни шансове да напусне корта като победител. В последна сметка обаче Томпсън записа нова победа в Калифорния и по този метод постави завършек на възможностите на Циципас да посрещне сезона на клей като водач в ранглистата.

Австралиецът направи по-малко двойни (0-3) и непредизвикани неточности (13-26), като в това време имаше предимство във връзка с асовете (11-8) и уинърите (45-36). Циципас завоюва 83% от точките си на първи сервис (55/66) и осъществя две от петте си благоприятни условия за пробив (40%), до момента в който Томпсън оползотвори един от своите пет брейкпойнта (20%).

Световният №87 даде единствено две точки на собствен сервис в първия сет, само че пропусна няколко шанса за пробив, макар че Циципас мъчно намираше ритъма си при започване на мача. В последвалия тайбрек обаче Томпсън не остави никакви шансове на съперника си и завърши сета при 7-6(0).

Във втората част Циципас усъвършенства доста представянето си, като бекхендът му стана по-прецизен и в това време на няколко пъти изненада Томпсън с доста добре разчетени излизания на мрежата. Двамата си размениха по един брейк първоначално, след което вторият подложен проби още веднъж и направи резултата 3-1 в своя изгода. В оставащата част от сета финалистът от Australian Open бе доста стабилен в отбранителен проект и не разреши на Томпсън да стигне до брейкпойнт, съхранявайки разликата от два гейма за 6-4.

Възходът на Циципас можеше да продължи, само че при започване на заключителната чат гъркът пропусна точка за пробив, която се оказа единствената в сета. Равенството се резервира до 5-5 в тайбрека, когато непредизвикана неточност на международния №3 даде мачбол на Томпсън. Мачът завърши с топка в навън на Циципас, която донесе на австралийския тенисист успеха със 7-6(0), 4-6, 7-6(5) след 2 часа и 38 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР