BNP Paribas Open, първи кръгГригор Димитров/Хуберт Хуркач – Раджийв Рам/Джо

...
BNP Paribas Open, първи кръгГригор Димитров/Хуберт Хуркач – Раджийв Рам/Джо
Коментари Харесай

Димитров и Хуркач елиминираха вторите поставени в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, първи кръг

Григор Димитров/Хуберт Хуркач – Раджийв Рам/Джо Солсбъри 7-6(2), 6-4

Григор Димитров и Хуберт Хуркач сервираха първата изненада в шампионата на двойки в Индиън Уелс. Двамата отстраниха поставените под №2 Раджийв Рам и Джо Солсбъри след двусетов триумф. Едиснтвеният пробив в мача бе на сметката на българо-полското дуо, което по нищо не отстъпваше на доста по-опитните си съперници и стигна до успеха след 84 минути на корта.

На осминафинала Димитров и Хуркач ще се изправят против Матос/Вега Ернандес или Бопана/Ебдън.

Димитров и Хуркач пласираха повече асове (9-4), като в това време направиха единствено една двойна неточност против шест за Рам и Солсбъри. Българо-полският тандем завоюва 85% от точките си на първи сервис (32/38) и осъществя една от шестте си благоприятни условия за пробив (17%), до момента в който техните съперници пропуснаха единствения разкрил се пред тях брейкпойнт.

В първия сет Димитров и Хуркач пропуснаха три брейкпойнта – един при 1-0 и още два при 4-3. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Рам и Солсбъри поведоха с 2-1. Българо-полският тандем обаче реализира зрелищен поврат и след няколко отлични офанзиви при мрежата двамата приключиха сета със серия от шест безответни точки за 7-6(2).

След равностойното начало на втория сет Димитров и Хуркач реализираха първия пробив в мача, който малко по-късно бе вкоренен за 5-3 след ас на Димитров. Рам и Солсбъри редуцираха пасива си, само че първите ракети на България и Полша не им разрешиха да върнат брейка и след директна точка от сервис на Хуркач дуелът завърши при 7-6(2), 6-4 в интерес на непоставените участници.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР