BNP Paribas Open, осминафиналКарлос Алкарас – Джак Дрейпър 6-2, 2-0

...
BNP Paribas Open, осминафиналКарлос Алкарас – Джак Дрейпър 6-2, 2-0
Коментари Харесай

Алкарас отново е четвъртфиналист в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, осминафинал

Карлос Алкарас – Джак Дрейпър 6-2, 2-0 (отказване на Дрейпър)

Карлос Алкарас записа нов триумф в Индиън Уелс, откакто в профил международния №56 Джак Дрейпър. Сблъсъкът сред две от младите звезди на Тура обаче завърши по противен метод, защото при започване на втория сет британецът бе заставен да се отдръпна поради контузия в коремните мускули. По този метод Алкарас се приближи до купата в Калифорния и връщането на първото място в ранглистата.

Следващият му конкурент ще бъде Томи Пол или Феликс Оже-Алиасим.

Алкарас проби в самото начало, след което избави три следващи брейкпойнта и усили преднината си на 2-0. Дрейпър редуцира пасива си, само че в хода на сета изпитваният от него физически дискомфорт ставаше все по-видим. Алкарас се възползва от обстановката и съумя относително елементарно да стигне до нов пробив и в последна сметка да завоюва безапелационно сета с 6-2.

В началото на втората част травмата влияеше съществено на сервиса на Дрейпър и той по никакъв метод не успяваше да затрудни първия подложен. След два елементарно извоювани гейма от страна на Алакрас, британецът реши да прекрати присъединяване си в дуела.

„ Много скърбя за случилото се с Джак. Желая му бързо възобновяване. Относно моята игра – усещах топката доста добре и също по този начин ретурът ми беше на равнище. В края на дуела играех с доста повече убеденост, в сравнение с първоначално, и това сигурно ще ми помогне в идващия кръг “ – сподели Алкарас след мача.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в „ Рая на тениса “

Резултати от приключилите мачове от деня:

Алехандро Давидович Фокина – Кристиан Гарин 6-3, 6-4

Даниил Медведев – Александър Зверев 6-7(5), 7-6(5), 7-5

Андрей Рубльов – Камерън Нори 2-6, 4-6

Тейлър Фриц – Мартон Фучович 6-4, 6-3

Франсис Тиафо – Алехандро Табило 6-4, 6-4

Карлос Алкарас – Джак Дрейпър 6-2, 2-0 (отказване на Дрейпър)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР