БНБ може да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението

...
БНБ може да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението
Коментари Харесай

БНБ може да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината на Стоянка Мутафова

Българска народна банка може да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението на огромната българска актриса Стоянка Мутафова през 2022 година. Това излиза наяве от предварителната стратегия за възпоменателни монети и банкноти на Българска народна банка. Управителният съвет на банката утвърди окончателната стратегия за следващата година и предварителната за 2022 и 2023 година.

Догодина ще бъдат отсичани само сребърни възпоменателни монети. В серията за български обичаи е определено нестинарството, а българският държател, който ще бъде почетен със сребърна възпоменателна монета през 2021 година, е хан Омуртаг.

Предварителната настройка за 2022 година - с изключение на медна монета, отдадена на Стоянка Мутафова, Българска народна банка възнамерява и два златни български лв.. Това е и единствената монета от чисто злато до края на интервала. През 2023 година може да забележим сребърна монета с частична позлата, отдадена на цар Михаил III Шишман и сребърна монета за 125-годишнината освещаването на Желязната черква в Цариград.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР