БНБ е втората по важност институция за мафията, след Прокуратурата.

...
БНБ е втората по важност институция за мафията, след Прокуратурата.
Коментари Харесай

Цветан Василев за БНБ: Опорството на ИТН доказа, че целта е да се отложи промяната

БНБ е втората по значимост институция за мафията, след Прокуратурата. Чрез Българска народна банка се управляват всички търговски банки. През контрола на комерсиалните банки могат да бъдат регистрирани парични преводи, свързани с паричните потоци на мафията, средства от корупция, средства от рекет и впрочем. Дълбоката страна се пробва да резервира оптимално дълго статуквото на Българска народна банка. Това сподели някогашният началник на КТБ Цветан Василев в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" Аз считам, че крайната цел на мафията е да резервира сегашният шеф на Българска народна банка Димитър Радев. Няма по какъв начин фигура като Любомир Каримански да бъде призната за шеф на Българска народна банка. Целта е тук да се бие чеп в ръководещата коалиция, с цел да може да не бъде открит общ претендент ", сподели Василев.

" За обществото надали към този момент е загадка от кое място произтича " ИТН " и за връзките на Има Такъв Народ със задкулисието. Кандидатурата на Гюров от " Продължаваме промяната " също не беше сериозна. Очаквах доста по-сериозно кандидатури. Опорството на Има Такъв Народ потвърди, че задачата е да се отсрочи смяната, тъй като те са си подсигурили контрола върху Българска народна банка за сериозен интервал от време ", разяснява някогашният началник на КТБ.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР