BMW се прицели в амбициозна цел. Баварският производител иска да

...
BMW се прицели в амбициозна цел. Баварският производител иска да
Коментари Харесай

BMW си постави висока летва: Да удвои продажбите на луксозните си модели

BMW се прицели в амбициозна цел. Баварският производител желае да удвои продажбите на огромни първокласни коли през идната година, с цел да възвърне маржа на облагата, който пострада от вложенията в нови технологии, заяви основният финансов шеф Николас Петер, представен от Reuters.

Производителят се надява да продаде към 135 хиляди премиум модела, като i8, 7-series, 8-series и X7 от към 65 хиляди през 2018 година " Искаме да растем през идващите години и сме уверени, че премиум сегментът ще изпревари общия пазар - както и че ние ще изпреварим пазара ", сподели той.

Луксозните модели носят по-висок марж облага и ще оказват помощ на BMW да се върне към действен марж от сред 8 % и 10 %.

През март BMW предизвести, че чака спад на облагата преди налози с над 10 % през тази година и показа стратегия за понижаване на разноски и увеличение на успеваемостта, която да помогне на компанията да спести €12 милиарда и да помогне за компенсиране на вложените средства в дребни модели и нови технологии.

Производителят няма желание да редуцира чиновници в Германия през тази година, само че ще се опита да понижи разноските посредством ранно пенсиониране и понижаване на бонусите.

За да понижи разноските за разработка на електрически автомобили и самостоятелни технологии, BMW ще гони алианси, в това число с китайския сътрудник Great Wall.

От началото на годината до края на август продажбите на BMW Group доближават 1,6 милиона автомобила, или растеж от 1,3 % по отношение на същия интервал на предходната година. От тях малко над 220 хиляди са с марката MINI, а Rolls Royce способства с 3 306 продажби (42,6 % ръст), с помощта на новия Cullinan.

В България продажбите възлизат на 743 автомобила BMW и 189 MINI, като те записват покачване от 9 % и 136 %, надлежно. Най-продаваният модел е BMW X5 - 166 броя, следван от X1 (78) и X3 (66).
 Новият началник на BMW желае да свие разликата с Mercedes
Новият началник на BMW желае да свие разликата с Mercedes

Призивът си той насочи към служителите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР