BMW отрича твърдението на Европейската комисия за това, че баварската

...
BMW отрича твърдението на Европейската комисия за това, че баварската
Коментари Харесай

BMW отрича да има картел между германските автопроизводители

BMW отхвърля изказванието на Европейската комисия за това, че баварската марка се е договорила скрито с Volkswagen и с Daimler за ограничението на създаването на по-екологични коли. От BMW са на мнение, че:
Дискусиите в работните групи са били ориентирани към индиферентност на технологиите и осъществимостта на законово нужното понижаване на излъчванията в отработените газове.
Допустимото координиране на позициите на промишлеността за регулаторните рамки не би трябвало да се приравнява със неразрешени картелни съглашения.
Системите за спомагателна обработка на отработените газове на BMW Group се разграничават от тези на съперниците.
Няма данни за секрети съглашения по отношение на потреблението на непозволени устройства за манипулиране.
От BMW настояват още, че съдействието сред фирмите е нормална процедура и то постоянно е транспарантно и не става дума за никакви картелни съглашения. Баварците споделят още, че тази, нормална за бранша процедура, е добре известна на Европейската комисия и са озадачени от обстоятелството, че се готвят обвинявания против тях.

В мнението на баварската марка се споделя още, че BMW Group ще се пази против изказванията на Европейската комисия с всички законни средства, в случай че е належащо. BMW Group не счита, че е направила нещо неправилно и преглежда протичащите процеси, като опит за приравняване на допустимото координиране на общи за промишлеността позиции по регулаторните условия с неразрешени картелни съглашения.

Тъй като става дума за настояща процедура на Европейската комисия, сега компанията няма да разяснява наличието на ревюто на възраженията. Прегледът на декларацията за несъгласие и възможните финансови последствия продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР