BMW, Mercedes и Volkswagen са най-популярните марки автомобили, за които

...
BMW, Mercedes и Volkswagen са най-популярните марки автомобили, за които
Коментари Харесай

Автоаксесоарът, който ще подобри вида на вашата предница

BMW, Mercedes и Volkswagen са най-популярните марки коли, за които се употребяват вежди за фарове

Фаровете на автомобила, познати още и като “предни светлини ”, извършват основна роля в системата на автомобила, като обезпечават видимост на пътя по време на нощно пътешестване или при слаба осветеност. През последните години, дружно с непрекъснатите нови модели коли, които излизат на пазара, автомобилните запалянковци демонстрират интерес към спомагателни плъгини, служещи за усъвършенстване типа на колите извън.

Много постоянно срещана процедура е модифицирането на предните светлини с автоаксесоар, наименуван " вежди ". Това са известни артикули, известни също като “рамки за фарове ”. Те могат да бъдат добавени, с цел да подобрят външния тип на автомобила. Често биват конфигурирани към предницата на транспортното средство, като козметично усъвършенстване, само че могат да служат и за функционална цел, като защищават фаровете от надраскване и други типове повреди. Освен при предницата, могат да бъдат добавени и към задната част на автомобила, където са ситуирани светлините, габаритите и стоповете.
Какво съставляват веждите за фарове?
Дизайнът им нормално съставлява тънка лента, която покрива горния и долния завършек на отвора на фара. Имат две съществени функционалности:

персонализация на транспортното средство – слагането на подобен вид аксесоар може да усъвършенства външния тип на колата. Чрез инсталирането на характерен дизайн, вие, като притежатели, можете да извършите образа на колата си персонализиран, тъкмо по вашия вкус;

усъвършенства функционалността на фаровете – поставяйки рамките на горния и долния отвор на фара, те го защищават от надрасквания, удари и други трудности, които могат да го сполетят на пътя. По тази причина, вложението в чифт предпазители за вашите предни светлини, би ви икономисало много разноски по поправяне на бъдещи проблеми с фаровете. Отделно на това, по време на нощно пътешестване или при слаба налична видимост, веждите оказват помощ на водача, като стопират отблясъците към задната част на автомобила и концентрират светлината по посоката на придвижване.
Кои модели коли могат да бъдат съвместими с блендите за фарове?
Съвместимостта на автомобилните аксесоари от този вид е един от най-важните фактори, които би трябвало да вземете поради при избора им. Различните модели и марки коли могат да изискват друго устройство на веждите, по тази причина е значимо да се уверите, че моделите, които избирате, са съвместими с модела транспортно средство, за което ги вземате.

Сред най-популярните марки коли, за които е известно, че се употребяват са BMW, Mercedes и Volkswagen. Тези марки имат присъщ дизайн на предната част, който ги кара да бъдат чудесна основа за прекрасен аксесоар. Много други модели коли също могат да се възползват от прибавянето на вежди за фарове. Ако не знаете по какъв начин да изберете верния аксесоар или по какъв начин да методите с монтирането му, sellzone.bg поучават да се обърнете към профилирани сервизи или магазини за тунинг. На сходни места бихте намерили необятна гама от артикули и разнообразни модели, което ще ви улесни в намирането на съвършения комплект вежди за вашата кола.
Какви типове вежди има?
Важно е да се означи, че не всички типове бленди за автомобилни фарове подхождат универсално на другите модели коли. При избора си е значимо да се уверите, че типът, който избирате, е използван към вашето транспортно средство. Някои по-специални модели могат да изискват характерен вид рамки за вярно напасване. Също по този начин е целесъобразно да заложите на реномиран магазин за автомобилни аксесоари, или магазин за тунинг на коли, с цел да се подсигурява съвместимостта, дизайнът и верният монтаж за вашето транспортно средство. Освен другите модели и способи за снаждане, другите аксесоари се разминават и по структурата си. Най-често срещаните материали за изработка на вежди, са:

пластмаса – това е най-често употребяваният материал за направа. Пластмасовите бленди са леки, издръжливи и лесни за монтиране. Освен това, те се оферират в необятна гама от цветове и стилове, което ги прави известен избор измежду автомобилните запалянковци, които желаят да персонализират колите си;

винил – те са сходни на пластмасовите във връзка с издръжливостта и лесния монтаж. Друго преимущество е, че могат елементарно да бъдат изрязани и завършени, с цел да паснат на разнообразни дизайни на фаровете. Виниловите вежди са една по-бюджетна, само че също толкоз ефикасна алтернатива;

въглеродни нишки – това е по-скъп вид, само че пък с преимуществото на неповторим външен тип и спомагателна издръжливост. Продуктите от въглеродни нишки са леки и доста издръжливи, което ги прави превъзходен избор за коли с висок клас и ползваемост;

метал – блендите могат да бъдат както алуминиеви, по този начин и от неръждаема стомана. Те, също като предните варианти, оферират прелестен външен тип и несъмнена издръжливост. Могат да бъдат по-издръжливи от другите типове, само че пък имат минус, че нормално са по-трудни за монтиране и не е изключено да изискват професионална помощ;

ABS – акрилонитрил бутадиен стирен. Това е термопластичен полимер, който предлага всички изисквани качества, в това число устойчивост и резистентност на химикали и топлота.
Можете ли сами да поставите веждите?
Монтажът е относително лесна процедура, която сполучливо може да се извърши в домашни условия, стига да разполагате с подобаващите принадлежности и условия. Процесът стартира с деликатно и усърдно разчистване на зоната към и върху предните светлини, след което внимателно подравняване и закрепване на веждите благодарение на лепило или специфична лента. Важно е да отделите нужното време в процеса на инсталиране, с цел да сте сигурни, че всичко е вярно подравнено и крепко закрепено. Необходимо е да се означи, че някои модели коли, с по-сложно произвеждане на дизайна, може да изискват професионален монтаж, с цел да се подсигурява вярното им монтиране и действие.
Как да поддържате веждите на вашите фарове?
Що се отнася до поддръжката, този вид автоаксесоари не изискват огромна грижа. Важно е да следите да са чисти, защото с течение на времето могат да се натрупат замърсявания, които освен ще повлияят на външността им, само че има заплаха да обиден и функционалността им. В някакъв миг може да се наложи лепилото, употребявано за закрепване на продукта, да бъде нанесено още веднъж, в случай че с течение на времето загуби своята лепкавост, в резултат на което предпазителите се разхлабят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР