BMW изтегля от пазара 323 700 дизелови автомобила БМВ (BMW)

...
BMW изтегля от пазара 323 700 дизелови автомобила БМВ (BMW)
Коментари Харесай

BMW изтегля от пазара над 320 000 дизелови автомобила

BMW изтегля от пазара 323 700 дизелови автомобила БМВ (BMW) изтегля над 320 000 дизелови автомобила от Европа поради механически недостатък, който може да аргументи пожар в придвижване. Мерките идват след близо 30 сходни регистрирани случая в Южна Корея от началото на годината. Проблемът даже накара някои паркинги в страната да разгласят, че отхвърлят да одобряват BMW-та заради боязън от пожар. Впоследствие компанията разгласи, че подозрения за дефекта има и на европейския пазар, като оттова ще бъдат изтеглени близо 10 модела, създадени сред 2012 и 2016 година.
 
Общо 27 случая на коли, запалили се в придвижване, са регистрирани в Южна Корея в интервала януари-юли тази година. Проблемът идва от повреден охладител в системата за рециркулация на отработените газове. От компанията оповестиха, че той може да провокира пожар единствено при дълготрайно шофиране на висока скорост, само че не и в спряло състояние.
 БМВ недостатък изтегля от пазара БГНЕС
Снимки и видеа на горящи коли, публикувани в обществените мрежи обаче провокираха терзание измежду водачите в страната, като локални медии оповестиха за паркинги, които към този момент отхвърлят да одобряват BMW-та. Общо 13 водачи от страната преди дни заведоха правосъден иск против компанията и желаят обезщетение от към 3500 английски лири всеки, тъй като не се усещат безвредно по време на шофиране. Моделът, при който казусът се среща най-често, е седанът 520d.
 
Пред корейския " Таймс " норвежецът Том Дал-Хансе, който живее в Сеул, споделя, че преди седмица е спрял да кара колата си и към този момент пътува с градски превоз: „ Не желая да въвлека себе си, брачната половинка ми или други хора в неволя, при положение, че колата пламне, изключително в случай че това се случи в тунел, където последствията могат да бъдат съществени. Чух и за водачи на такси, които избягвали да карат покрай BMW-та ”.-->
 БМВ недостатък изтегля от пазара БГНЕС
Преди дни BMW разгласи, че изтегля общо 106 хиляди автомобила в страната за замяна на дефектния съставен елемент. Вчера шефът на южнокорейския клон на BMW публично сервира и извинения.
 
Впоследствие обаче компанията разгласи, че общо 324 000 дизелови автомобила ще бъдат изтеглени и от европейския пазар, макар че досега не се оповестява дали има регистрирани запалвания в Европа. Моделите, които ще бъдат изтеглени, са тези от сериите 3, 4, 5, 6, 7, X3, X4, X5 и X6 с четирицилиндров дизелов мотор, създадени в интервала април 2015 година и септември 2016 година и с шестцилиндрови мотори, съединени в интервала юли 2012 година и юни 2015 година 96 000 от евентуално засегнатите коли са в Германия. От компанията оповестиха, че изтеглянето ще стартира в най-скоро време.
 
През май BMW изтегли над 300 000 коли и от английския пазар поради проблем с електрическото зареждане, което можело да спре ненадейно в придвижване. Поводът бе случай, при който почина английски водач през 2016 година Тогава автомобилът му се блъска в дърво, защото лидерът не вижда идващото отсреща BMW, чийто фарове угаснали ненадейно.

 
През 2016 година компанията изтегли 110 000 коли и от Япония – този път поради проблематичните въздушни възглавници Takata, за които стана ясно, че дават недостатък и могат да се взривят при излагане на топлота и влага.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР