BMW Group, които отдавна работят в посока електрическа мобилност, се

...
BMW Group, които отдавна работят в посока електрическа мобилност, се
Коментари Харесай

BMW представиха i Hydrogen NEXT във Франкфурт

BMW Group, които от дълго време работят в посока електрическа подвижност, се приготвят и за многопластовите условия на подвижността на бъдещето. Компанията показа на IAA своя пробен автомобил с горивна клетка BMW i Hydrogen NEXT.

BMW Group е на мнение, че в бъдеще по едно и също време ще съществуват разнообразни различни форми на задвижване, защото няма едно-единствено решение, която да дава отговор на всички потребности от подвижност на клиентите по целия свят. Водородните коли са значима опция и допълнение към захранваните от акумулатори електрически задвижвания. Това многообразие на електрифицираните задвижващи технологии, към които принадлежат и Plug-In хибридите, акцентира желанието на BMW Group да поеме по един добре премислен път към подвижност с нулеви излъчвания.

BMW Group възнамерява през 2022 година да показа идващото потомство на водородно задвижване с горивна клетка в дребна серия, основана на настоящото BMW X5. BMW i Hydrogen NEXT ни разрешава да забележим по какъв начин ще наподобява тази дребна серия. BMW Group ще предлага на клиентите си коли с горивна клетка най-рано от 2025 година, според от условията на пазара и изискванията на средата.

Дизайнът на BMW i Hydrogen NEXT

BMW i Hydrogen NEXT показва, че тази технология може доста добре да бъде интегрирана в динамичен автомобил като BMW X5. Дизайнът на автомобила е леко модифициран и той целеустремено се разпознава като BMW i модел. BMW i е знак на нововъведенията и развъдник на всички нови технологии в BMW Group.

Леките модификации се виждат начело, изключително с помощта на присъщата шарка в BMW i Blue на предния похлупак. Тази шарка продължава в триизмерна интерпретация и по въздухозаборниците. Формата и цветът на шарката оформят динамична визия в пред предната част и настрана по каросерия в цвят Mineral white на автомобила. Детайлите на алуминиевите джанти в допълнение подсказват за гените на BMW i. Иновативната природа на пробния автомобил се подсказва и от детайлите на дифузора в BMW i Blue. С изчистения дизайн без ауспухови тръби той изрично показва задвижването с нулеви местни излъчвания.

Голям капацитет и огромна изгода за клиентите

Автомобилите с атомна горивна клетка (FCEVs) разрешават неограничена подвижност с нулеви излъчвания при същото държание на потребителя като при стандартните коли: време за зареждане под 4 минути, огромен пробег, неизменен комфорт, подобаващи за изтегляне на ремарке и дребна взаимозависимост от климатичните условия – т.е. огромен пробег както през лятото, по този начин и през зимата. Важна базова причина обаче е съответната инфраструктура за зареждане с водород, която в множеството страни към момента е в доста ранна фаза на създаване.



Развойно съдействие с Toyota

BMW Group към този момент показва практическата склонност на тази технология. От 2013 година BMW Group и Toyota Motor Corporation си сътрудничат в взаимната разработка на задвижваща система с технологията на водородната горивна клетка. От лятото на 2015 година изследователското звено на BMW Group тества дребна флотилия от прототипи на BMW Серия 5 Гран Туризмо с водородни горивни кафези с създадена взаимно задвижваща система в това число горивна клетка на Toyota.

През 2016 година двете компании подписват контракт за продуктово и развойно съдействие и от този момент работят взаимно по задвижващите системи с горивна клетка от последващо потомство, както и по мащабируеми модулни съставни елементи за коли с атомна горивна клетка. Сътрудничеството с Toyota Motor Corporation е израз на все по-силния ангажимент на BMW Group в създаването на различни задвижвания за шофиране с безусловно нулеви излъчвания. Двете компании имат вяра в технологията на горивната клетка и дружно ще подтикват нейното развиване, до момента в който инфраструктурата и всеобщият пазар по целия свят не престават да се развиват. За да формулират взаимната си визия и с дълготрайната цел за стимулиране на енергийната смяна посредством водород, през януари 2017 година BMW Group и Toyota дружно с 11 водещи енергийни, транспортни и индустриални компании основават „ Hydrogen Council “ като световна самодейност. От юни 2019 година в Hydrogen Council вземат участие 60 компании.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР