BMW е един от изложителите в Автосалон София 2019, който

...
BMW е един от изложителите в Автосалон София 2019, който
Коментари Харесай

BMW представя куп модели на Автосалон София 2019

BMW е един от изложителите в Автосалон София 2019, който взе участие с най-вече експонати. Баварците ще показват последните попълнения в обширната си гама. В нея има коли от всички класове, включително и такива с електрическо задвижване.

Три ще са министър председателите на немския производител на премиум коли. Две от тях са от върха на гамата – М8 кабриолет и доста забавната четириврата версия на Серия 8 – Gran Coupe. При тях е разполагаем може би най-мощният сериен мотор на марката - 4,4-литров V8 мотор, който в общоприетия си вид развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package оптималната скорост стига до 305 км/ч.

Съвсем нова за посетителите ще е и най-малката трансформация – BMW Серия 1, което беше оповестено за революционно в историята на марката, защото към този момент е с предно предаване. В "Интер Експо Център " ще бъде изложена модификацията 120d xDrive.

Под капака на автомобила е вграден 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, който развива 190 к.с. мощ и 400 Нм въртящ миг. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага доста повече място при съвсем идентични размери. Увеличението визира най-много пространството за пасажерите на задните седалки, както и размера на багажника.

Компания ще им прави и Серия 3 с нов мотор във версията M340i xDrive. Това е най-бързата „ тройка “ сега и ще остане такава до излизането на М3. Тя е оборудвана с елемент, разрастващ 374 к.с. за Европа, който е получил турбокомпресор twin-scroll и железен изпускателен колектор. Само 25% от детайлите са идентични с тези на остарялото потомство. Трансмисията е 8-степенен автомат Sport Steptronic със кратко предавателно съответствие и функционалност за launch control.

Представител на колите с нулеви нездравословни излъчвания е BMW i3s. Благодарение на по-голямата си батерия, хечбекът изминава към 280 км с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 7 секунди. Освен че не отделя нездравословни излъчвания, интериорът му е изработен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна и евкалиптово дърво, добито по сертифициран метод.

Няма да се мине и без доста известните в последните години кросоувъри. На ревюто ще бъдат показани BMW X5 (версия xDrive M50d) и BMW Х7 (версия xDrive M50i). При последния моторът е 4,4-литров V8, който развива 530 к.с. и 750 Нм въртящ миг. Двигателят е получил нови бутала, цилиндрова глава, картер, колянов вал и турбокомпресори с повишен размер. Ускорението на голямата машина от 0 до 100 км/ч лишава единствено 4,7 секунди.

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 часа, вместо както беше до момента до 19:30 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР