BMW Concept iX3 беше демонстриран за пръв път по време на

...
BMW Concept iX3 беше демонстриран за пръв път по
време на
Коментари Харесай

BMW Concept iX3 – предвестник на първия сериен и изцяло електрически баварски SUV - видео

BMW Concept iX3 беше демонстриран за пръв път по време на автосалона Auto China 2018 в Пекин и след това по време на международния автосалон в Париж. Серийното изпълнение iX3 ще бъде и първият напълно електрически SUV на баварците, чието произвеждане е предвидено да тръгне през 2020-а година. Колата ще се прави в завода на BMW Brilliance в Шенянг, Китай по едно и също време за местния пазар и за експорт.

В Concept iX3 е употребен 200 кВт (270 к.с.) eлектромотор, захранван от блок високоволтови батерии с капацитет от над 70 кВтч. Според баварците това осигурява на колата пробег с едно зареждане от над 400 км, измерен по новия цикъл WLTP. От BMW са създали и ново зарядно за бързозарядни станции, където с негова помощ цялостното презареждане ще може да става за към половин час.



Концептът е основан на третото поколение на модела BMW X3 (BMW G01), само че има специално разрабоен за него подрама на задното задвижване със характерна интеграция в шасито. Отпред моделът резервира типичните два “бъбрека ” със сини акценти подобно на другите модели от серията BMW i. Джантите са с “аеродинамично оптимизиран ” дизайн.

Concept iX3 употребява петото потомство на технологията BMW eDrive при което електромоторът, трансмисията и електрониката са групирани в един блок. Това разрешава, съгласно баварците, той много по-лесно да бъде интегриран в различни автомобилни платформи и архитектури.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР