BMW AG предупреди, че печалбата тази година ще падне далеч

...
BMW AG предупреди, че печалбата тази година ще падне далеч
Коментари Харесай

BMW отправи предупреждение, че 2019 година ще бъде изключително тежка

BMW AG предизвести, че облагата тази година ще падне " надалеч " под равнището от предходната година и заяви, че ще се опита да спести €22 милиарда, с цел да компенсира по-високите разноски поради комерсиалните спорове и вложенията в електрически автомобили, предава Bloomberg.

След публикуването на известието акциите на автомобилната компания изтриха 3,55% - най-големия спад от септември месец насам. За последната година пазарната капитализация понижа с 15%.

Очакването на BMW е облагата преди налози да намалее с над 10 % през 2019 година. Отговорът на компанията е да усили спестяванията си, като възнамерява да понижи и част от моделната си гама и да не усилва броя на чиновниците си.
 Кое е най-продаваното BMW в България през 2018 година?
Кое е най-продаваното BMW в България през 2018 година?

Компанията регистрира най-хубавата си година в България от най-малко 2007 година насам

BMW към този момент предизвести, че тази година ще бъде сложна, а преходът към електрическите автомобили и самостоятелната технология ще изисква големи разноски. Маржът на производителя на първокласни коли ще бъде медду 6 и 8 %, а дълготрайният проект е той да бъде сред 8 и 10 %.

BMW понася изключително тежко комерсиалните спорове, основани от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, защото компанията създава забележителна част от моделите си за Китай точно в Щатите. Притесненията към Brexit пък карат компанията да се замисли дали да не реалокира производството на Mini от Оксфорт на континента. И в допълнение, Тръмп заплаши да удари европейските автомобилни производители с мито до 25%.

Проблемите се усилват от по-високите разноски за електрически автомобили, а напъните за ограничение на нездравословните излъчвания покачват индустриалните разноски. Промените във валутните курсове и по-високите цени на суровините също имат резултат от над 500 милиона евро.
 BMW и Daimler обмислят обща платформа за електрически автомобили, с цел да спестят по €7 милиарда
BMW и Daimler обмислят обща платформа за електрически автомобили, с цел да спестят по €7 милиарда

Sueddeutsche Zeitung и Auto Bild настояват, че двете компании две водят преговори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР