Бляскавото лице на кралица Нефертити, за която се смята, че

...
Бляскавото лице на кралица Нефертити, за която се смята, че
Коментари Харесай

Как е изглеждала май-красивата жена в историята?

Бляскавото лице на кралица Нефертити, за която се счита, че е майка на фараон Тутанкамон, беше възобновено посредством най-новите 3D технологии, оповестява Daily Mail.

500 часа работа лишава пресъздаването на изображението на Нефертити, а бижутата, с които е кралицата, са ръчно направени от дизайнери на Dior.
Цветът на кожата на царската персона, живяла преди 3 400 години, обаче провокира несъгласия, като някои настояват, че той не би бил толкоз ярък в действителния живот.

Учените от Университета в Бристол сътвориха цифровото лице на античната кралица, което ще бъде показано в предаването на Travel Channel - Expedition Unknown, в сряда вечер.


Управлявала Египет преди 3 300 години - от 1353 до 1336 година прочие Хр., за кралицата се счита, че е майка или мащеха на момчето-фараон Тутанкамон.
Нейното цялостно име - Нефернеферуатен Нефертити, значи " хубавицата пристигна ", а славата на невероятната й хубост се е пренесла и до наши дни.
Египтологът доктор Айдан Додсън от университета в Бристол получава позволение от египетското министерство на антиките и Египетския музей да отстрани защитния слой, покриващ мумията на Нефертити, с цел да я прегледа.

Използвайки най-новите 3D технологии, лицето на мумията е пренесено в цифров формат, с цел да се пресъздаде имитация на главата й.
Експерти настояват, че основаното лице наподобява съвместимо с античните показа за Нефертити.
Силно развалената мумия на кралицата е открита в гробница в Долината на царете в Египет през 1898 година Чрез ДНК доказателства през 2010 година е открито, че това е биологичната майка на фараон Тутанкамон.


Нефертити е помнена като една от най-красивите дами в историята, показват учените. Освен това тя е всесилен фараон, управлявал в едни от най-хубавите времена на античния свят.

Но сходно на доста други значими женски фигури в историята, нейното завещание е неразбираемо.
Смята се, че тя е щерка и брачна половинка на фараон, както и че може би е управлявала дружно с Тутанкамон.
Когато новосъздаденият профил на кралицата се съпостави с известния берлински бюст на Нефертити, те имат необикновено доста съвпадения.
Смъртта на Нефертити е забулена в тайнственост. Смята се, че тя е умряла към шест години след брачна половинка си, евентуално от чумата, която по това време поразява Египет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР