Блус-легендите Norman Beaker Band идват за конерт у нас в

...
Блус-легендите Norman Beaker Band идват за конерт у нас в
Коментари Харесай

Блус-легендите Norman Beaker Band идват за концерт у нас

Блус-легендите Norman Beaker Band идват за конерт у нас в „ София Лайв Клуб “ на 9 февруари. Музикантите ще свирят пред родната публика по покана на радиофестивала „ Аларма Пънк Джаз “ на БНР, който тази година празнува 10 години от основаването си.

Квартетът на Норман Бийкър от Манчестър е измежду най-знаменитите английски блус обединения от последните 4 десетилетия. За фронтмена, китарист и основател на Norman Beaker Band самият Би Би Кинг споделя: „ Норман е като един бял Фреди Кинг “ .

С групата си и самичък Норман Бийкър е свирил дружно с музиканти като Бъди Гай, Джими Роджърс, Чък Бери, Алкесис Корнър, Ерик Бърдън и редица други. Последните по-големи европейски турнета на квартета са дружно с Крис Фарлоу и Ван Морисън. Най-дългогодишното съдействие на китариста е с Джак Брус – от 70-те години, та чак до гибелта на именития басист на „ Крийм “ през 2014г.

Освен че е създател на музиката и текста на голям брой истински авторски песни, Норман Бийкър е и автентичен тълковник на класиката в жанра – от " Born Under The Bad Sign " на Албърт Кинг до " Five Long Years " на Бъди Гай и други.

През януари предходната година Бийкър беше и публично разгласен за „ Легендарен блус актьор на Англия ” в Залата на славата на блуса в Мемфис, Съединени американски щати.

Билетите за концерта вече са налични онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна. До края на седмицата са по 15 лева, от 5 до 9 февруари – по 17 лева, а на входа в деня на концерта ще са по 20 лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР