Блумбърг твSignature Bank беше затворена от регулаторите в САЩ в

...
Блумбърг твSignature Bank беше затворена от регулаторите в САЩ в
Коментари Харесай

Паника на Уолстрийт след серия банкови фалити

Блумбърг тв
Signature Bank беше затворена от регулаторите в Съединени американски щати в неделя, вторият солиден банков банкрут за три дни и третата банка, която стопира активността си след колапса на SVB и Silvergate.
Базираната в Ню Йорк банка беше изправена пред рецесия на доверието, откакто в петък регулаторите поеха контрола върху междинния заемодател SVB Financial Corp. Signature също се разклащаше от залог върху крипто банкирането, който се провали, откакто секторът се срина и банковите регулатори започнаха строги ограничения против излагането на кредиторите на цифрови активи. Провалът е третият по величина в историята на Съединени американски щати.
Банката се надпреварваше да откри покупател или друго решение, с цел да поддържа финансите си преди понеделник сутринта, само че не съумя да реализира продажбата в точния момент, съгласно източници на Bloomberg и The Wall Street Journal.> Кой е идващият? > Внезапното затваряне на Silvergate Capital Corp. и прибързаното набиране на средства от страна на SVB Financial Group накараха акциите на американските банки да се срутен и да стартират клюки в промишлеността: Възможно ли е това да е началото на доста по-голям проблем?
Проблемът и при двата калифорнийски заемодателя беше извънредно непостоянна база от инвеститори, които бързо изтегляха пари. Но под това има цепнатина, достигаща до финансите: възходящите лихвени проценти оставиха банките, натоварени с нисколихвени облигации, които не могат да бъдат продадени небрежно без загуби. Така че, в случай че прекалено много клиенти употребяват своите депозити едновременно, има риск от циничен кръг.
В света на вложението " хората питат кой е идващият? ", сподели Йенс Нордвиг, създател на фирмите за пазарен разбор и разузнаване на данни Exante Data и Market Reader. " Получавам доста въпроси за това от моите клиенти ".
На фона на тегленията на депозити в SVB основният изпълнителен шеф прикани клиентите  да " запазят успокоение ".
Непосредственият риск за доста банки може да не е екзистенциален, съгласно анализатори, само че въпреки всичко може да бъде мъчителен. Вместо да се изправят пред огромно струпване на депозити, банките ще бъдат принудени да се конкурират по-силно за тях, като оферират по-високи лихвени заплащания на спестителите. Това би подкопало облагите на банките от кредитиране, намалявайки облагите.
Малките и междинните банки, където финансирането нормално е по-малко диверсифицирано, могат да бъдат подложени на необикновен напън, принуждавайки ги да продават повече акции и да размият актуалните вложители.> " Ужасни удари " > " Silicon Valley Bank е единствено върхът на айсберга ", твърди Кристофър Уолън, ръководител на Whalen Global Advisors, компания за финансови съвещания. " Не се тормозя за огромните, само че доста от дребните ще понесат ужасни удари ", сподели той. " Много от тях ще би трябвало да съберат капитал ".
Членът на борда на Signature Барни Франк, някогашният конгресмен, който образува половината от забележителния финансов закон на Дод-Франк след финансовата рецесия от 2008 година, сподели, че Signature е претърпяла евакуиране на депозити за милиарди долари в петък.
" Това беше суматоха, генерирана от SVB ", съобщи той в изявление пред WSJ. " Бяхме добре до последните няколко часа в петък. "
Клиентите на Signature ще получат назад всичките си депозити, в това число пари над лимита от $250 000 за федерална депозитна застраховка, споделиха банковите регулатори.
Съвместен ход на Федералния запас и Министерството на финансите започнаха изключителната стъпка за установяване на SVB и Signature Bank като систематичен риск за финансовата система, давайки на регулаторите еластичност за отбрана на незастрахованите депозити. Регулаторите се надяваха, че това и други ходове за отбрана на депозитите ще спрат въздействието на изплашените клиенти на други места в понеделник сутринта.
Докога суматохата ще продължи и дали почналите банкрути няма да се множат по резултата на доминото - занапред следва да разберем. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР