БЛС подкрепя справедливите искания на колегите, работещи в РЗОК и

...
БЛС подкрепя справедливите искания на колегите, работещи в РЗОК и
Коментари Харесай

БЛС: Назначаването на стотици нови служители на обидно ниски заплати не е решение

БЛС поддържа справедливите претенции на сътрудниците, работещи в РЗОК и НЗОК за нарастване на заплатите, излиза наяве след съвещание УС на Български лекарски съюз.

Припомняме, че преди дни в Пловдив чиновниците на здравната каса излязоха на митинг, акцентирайки, че заплатите им ги принуждават да мизерстват:

От Българския лекарски съюз подкепиха настояванията на тях и сътрудниците им от цялата страна, като показаха:

" Оценката за труда им е оскърбителна и демонстрира непознаване на отговорностите, които носят. Заплащането им не дава отговор по никакъв метод на голямото натоварване, на което са подложени.

Наред с нуждата от нарастване на заплатите от БЛС сме на мнение, че е належащо реформиране и усъвършенстване на щата в РЗОК в страната, усъвършенстване и улеснение на процесите на работа на сътрудниците, работещи в тези структури.

Решаването на казуса не минава през назначението на стотици нови чиновници, на обидно ниски заплати. Подобна стъпка няма да докара до по-добра организация на работа и няма да удовлетвори работещите там, а в противен случай - ще утежни така и така тромавата конструкция ", показват от съсловната организация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР