БЛС апелира за повече толеранс от обществото към българските лекари

...
БЛС апелира за повече толеранс от обществото към българските лекари
Коментари Харесай

Българският Лекарски Съюз С Извънредно Изявление За Починалата Родилка

" БЛС моли за повече толеранс от обществото към българските лекари и за самообладание за определяне на нарушавания по надлежния ред, защото всеки един човек има право на обективен развой за изясняване на виновност. За да се извършат инспекциите от способените органи и да се уточнят справедливи и субективни събитията към съответния случай е належащо време ", обявиха през днешния ден от БЛС.

И подчертаха, че управлението на съюза се е срещнало със случая и с излъчените в общественото пространство репортажи и мнения, само че здравната специалност, изключително родилните грижи, е активност с нараснал риск от затруднения в лечебно-диагностичния развой и не всеки проблем в този ракурс се обусловя от непросветеност или неточност на здравно лице. От организацията допълиха, че са изказали своите откровени съболезнования към околните на пациентката Ренета Томова.

" Лекарският съюз схваща чувствителността на цялото общество по тематиката за майчино и детско опазване на здравето и е наясно, че проблеми от тази сфера са извънредно деликатни за всички. Все отново, държим да подчертаем, че всяко вменяване на недоказана към сегашния миг виновност към здравно лице, е провокация за нагнетяване на съмнение в системата ", се споделя още в мнението.

От БЛС акцентират, че и при този случай ще се придържат към правилото си на работа - да не разпространяват незавършени производства и да не уронват името на лекарската специалност, преди да имат справедливи обстоятелства и съответни доказателства, с които да боравят.

В съответния случай към БЛС няма отправена публична тъжба за разглеждане, само че Централната комисия по професионална нравственос на БЛС ще се самосезира на база изявления в пресата и медиите, прецизираха от организацията.

" Изказваме своите най- дълбоки съболезнования на родителите. И ние като тях желаеме да разберем повода за гибелта на младата жена. Ако бъде потвърдено, че има пропуски от наша страна, ще бъдат подхванати съответните ограничения, освен от страна на лечебното заведение, само че и от други институции. Не бива обаче авансово да се режат глави ", безапелационен бе и шефът на МБАЛ " Д-р Иван Селимински " доктор Васислав Петров, представен от " Сливен инфо ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР