(Bloomberg) -- Тайланд предлага проект за много милиарди долари, който

...
(Bloomberg) -- Тайланд предлага проект за много милиарди долари, който
Коментари Харесай

Тайланд предоставя на САЩ план за заобикаляне на протока Малака за 28 милиарда долара

(Bloomberg) -- Тайланд предлага план за доста милиарди долари, който доста ще понижи времето за мореплаване сред Индийския и Тихия океан посредством заобикаляне на протока Малака - един от най-натоварените морски пътища в света.

Най-четено от Bloomberg

Уолстрийт е колеблив по отношение на това какъв брой нападателно ще бъде съкращаването от Фед

Стратезите на UBS виждат надалеч по-дълбоки съкращения на лихвите от Фед Какви пазари дефинират цените

Байдън и Си ще разгласят договорка за Китай за унищожаване на фентанила

Израел Последно: Байдън упорства за „ по-малко натрапчиви дейности “, до момента в който войските доближават болничното заведение в Газа

ICBC лети с висши ръководители до Съединени американски щати в конкуренция за ограничение на хакване

Премиерът Срета Тависин сподели на вложителите в Сан Франциско в понеделник, че планът може да понижи времето за пътешестване приблизително с четири дни и по-малко разноските за доставка с 15%. С размерите на трафика, които се чака да надвишат потенциала на протока Малака до 2030 година, новият план ще обезпечи безпроблемен поток от артикули, сподели той.

Така нареченият план Landbridge ще коства към 1 трилион бата (28 милиарда долара), с морски пристанища, които ще бъдат издигнати от двете страни на южния полуостров на страната и свързани с магистрални и железопътни мрежи, съгласно държавното управление. 100-километровата (62 мили) връзка ще размени тайландското предложение от десетилетия за прокопаване на канал през провлака Кра.

Протокът Малака - стеснен морски път сред Малайзия и Сингапур - е най-късият морски път, свързващ Азиатско-тихоокеанския район с Индия и Близкия изток. Около една четвърт от международно търгуваните артикули минават през пролива и той ще става все по-натоварен, което ще усили разноските за мореплаване, сподели Срета, отбелязвайки, че има повече от 60 морски случая приблизително годишно в прохода.

„ Ландбриджът ще бъде спомагателен значим маршрут за подкрепяне на превоза и значим вид за разрешаване на проблемите на протока Малака “, сподели Срета. „ Това ще бъде по-евтин, по-бърз и по-безопасен маршрут. “

Пристанището на запад ще има потенциал да обработва 19,4 милиона тона еквивалентни единици, до момента в който източното е проектирано за 13,8 милиона TEUs, общо отчитащи към 23% от общия товар на пристанището на Малака, сподели той.

Срета сподели, че планът, който той също показа на вложители в Китай и Саудитска Арабия през последните седмици, ще помогне за основаването на 280 000 работни места и ще подтиква годишния растеж на Тайланд ритъм на стопански напредък до 5,5%, когато бъде изцяло изпълнен. Втората по величина стопанска система в Югоизточна Азия означи растеж от 2,6% предходната година и се предвижда да се разшири с 2,5%-3% през 2023 година

Тайланд има за цел да приключи плана до 2030 година и на задграничните вложители ще бъде позволено да имат повече от 50 % в взаимни предприятия с локални компании в построяването на пристанищата и свързаната с тях инфраструктура. Дълбоководните пристанища в Ранонг в Андаманско море и Чумпхон в Тайландския залив може да костват 630 милиарда бата, съгласно Службата за политика и обмисляне на превоза и трафика.

Ландбриджът „ съставлява невиждана опция за инвестирайте в този комерсиално и стратегически значим план, който свързва Тихия океан и Индийския океан, свързвайки хората от Изтока със Запада “, сподели той.

Тайландски чиновници ще проведат презентация за евентуални американски вложители Среща на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие тази седмица. Американските компании, които се интересуват от плана, включват SSA Marine Inc., Port of Long Beach, Oracle Corp. и Webtec, сподели Срета.

Тайланд от десетилетия разисква концепцията за канал, който да пресича най-тясната точка на страната и съкратете дистанцията за пътешестване с 1200 километра, само че това предложение беше отхвърлено няколко пъти заради опасения за околната среда.

(Актуализации с детайлности за графика на плана в параграф.)

Най-четено от Bloomberg Businessweek

Всичко, от което Байдън и Си се нуждаят от срещата си на високо ниво — започвайки един от различен

Американските ветерани получиха спиране на ипотеката. Сега те губят домовете си

Германска започваща компания се състезава с Гугъл за създаване на повсеместен преводач

Стартъпът на Илон Мъск за мозъчни импланти е подготвен да стартира интервенция

Може ли Наполовина разход на гориво с триъгълна форма?

©2023 Bloomberg L.P.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР