Блондинките не се славят като най-умните, ала Гергана Профирова е

...
Блондинките не се славят като най-умните, ала Гергана Профирова е
Коментари Харесай

Чаровница разби мита за блондинките

Блондинките не се славят като най-умните, но Гергана Профирова е една от дамите, които разрушават този мит. Тя е лекар, здравен специалист, публицист, пиар, тв водеща. Изразът „ русо гладно няма ” важи в цялостна мощ при нея, но това не се дължи на цвета на косата, а на качествата, които има.

Цветко Колчагов - Цеко

Гергана е родена в Асеновград, в този момент живее в Пловдив. Първото  висше обучение е лекар по дентална медицина - следвала е в Медицинския университет, а второто - магистратура по „ Журналистика, финанси и продуцентство ” във ВУЗФ - София. Въпреки разнородните специалности тя е съумяла да ги съчетае в своята професионална кариера. Хубавицата работи редом в най-голямата обществена мрежа за здраве в България “Credoweb ” като специалист основни клиенти, както и в пиар и продуцентска компания „ Plovdiwood Entertainment ” като публицист, пиар и тв водеща. Отскоро Гери е и едно от новите лица на вестник ``Марица``.

Куче върху леда я отхвърля от медицината 

Още в трети курс у Гергана почнала да се прокрадва мисълта, че специалността дентална медицина не е за нея. Въпреки това траяла да учи, защото не желала напъните, които е положила, да отидат напразно. В Медицинския я задържала и мисълта, че бъдещата специалност ще  обезпечи и положителни приходи, а тя постоянно е желала да бъде самостоятелна. Един ден обаче към 5 часа сутринта, до момента в който се прибирала с колата си от Пловдив към Асеновград, едно куче изскача пред нея на пътя. Платното било заледено и поради внезапната маневра, която подхванала, се завъртяла и замалко не изхвърчала в голям трап. „ Много се изплаших и някак си осъзнах какъв брой е къс животът и човек би трябвало да го живее пълноценно ”, споделя Гергана. След този случай си споделила, че би трябвало да прави единствено това, което я кара да се усеща щастлива. Така взела решението да рискува и да смени специалността си. Въпреки че почнала да изследва опциите за магистратура по публицистика, Гери не изоставила изцяло медицината и става част от първата по рода си обществена мрежа за здраве в България “Credoweb ” като специалист основни клиенти.

Печели стипендия от Галя Щърбева и Лора Крумова

Известните журналистки Галя Щърбева и Лора Крумова оповестили конкурс по радиото, в който всекидневно задавали въпроси, свързани със специалността „ Журналистика, финанси и продуцентство ”, на които участниците трябвало да дават отговор. Всяка заран в продължение на месец Гергана ставала в 7.30 часа, с цел да чуе въпроса, записвала си го, след което още веднъж лягала, а по-късно изпращала отговора. Така пристигнал денят, когато двете журналистки изтеглили печелившия номер 37 и произнесли нейното име в предаването онлайн по радиото.

„ Никога не съм печелила каквато и да е от лотария или от тото. Приех го като предсказание ”, споделя хубавицата. Наградата, която спечелила, била половин стипендия или 2500 лв. от общата сума, която трябвало да заплати за своето образование при тях.

Освен че приключила с отличен специалността, Гергана попаднала и в екипа на Галя и Лора, създал пилотния брой на тяхното предаването „ Комбина ” по Народоосвободителна въстаническа армия. След като взима втората си тапия, тя започва свое предаване в Пловдивска телевизия, озаглавено „ Градски митове ”, на което е водеща, редактор и продуцент. Само след няколко месеца лъчение схваща, че ПР и продуцентска компания „ Plovdiwood Entertainment ” търсят нова ко-водеща за своето предаване „ Plovdiwood Show ”, което се излъчвало в друга телевизия. И по този начин взема решение да се яви на кастинг. Освен че преборва конкуренцията от близо 120 девойки, тя става освен тяхно лице, само че и съществена част от екипа на компанията. Оттогава до момента Гергана е взела участие в организацията и пиара на планове и събития като „ Мис Армения България 2017 ”, „ Осмей дрогата ”, реализирането на рекламния клип на парфюми, откриването на първия бутик за висша мода в Пловдив “Montenapoleone 10 ” и доста други. Интервютата, които съумява да вземе, също са обилни. Сред хората, заставали зад нейния микрофон, са: международната звезда Фейди, Йордан Йовчев, Васил Найденов, Мариус Куркински, Йоана Буковска, Андрей Слабаков, Константин, Галена, Гери Никол, Криско, 100 Кила. Едно от най-запомнящите  се изявленията е с нейните преподавателки - журналистките Галя Щърбева и Лора Крумова.

Сама измежду светилата на Народоосвободителна въстаническа армия

Продуцентът на „ Plovdiwood show ” Стелиан Димитров решил да се обадят на Галя и Лора, с цел да им вземе изявление, и те се съгласили. Уговорката била фотосите да се проведат на работното им място и по този начин Гери и екипът на компанията се озовали в центъра на нюзрума на Народоосвободителна въстаническа армия. Около тях минавали едни от най-популярните публицисти в страната и всички ги гледали необичайно.

``Сякаш се питаха кои са тези, какво вършат тук, кой ги пусна? Бях доста обезпокоена, защото трябваше да фотографирам анонси към предаването пред всички тях``, спомня си чаровницата. Стелиан я успокоил, че няма от какво да се тормози. Екипът на Народоосвободителна въстаническа армия бил на работа, само че и екипът на „ Plovdiwood ” също работил, тъй че нямало никаква разлика. А и на известните публицисти, пред които си глътнала езика, им е лишило доста време, с цел да стигнат дотук, а тя го направила единствено за една година. Накрая се пошегували: „ Стягай се, че ни чакат във BBC! ”. Това окуражило русокоската и тя се справила ослепително освен с анонсите, а и с изявлението с двете телевизионни звезди. 

По стъпките на великата актриса 

В живота си Гергана се оприличавала на героинята, изиграна от починалата актриса Катя Паскалева във кино лентата „ Козият рог ”. „ Харесвам нейния персонаж. Допада ми това, че е непреклонна и мощна жена и че се бори до дъно, каквато съм и аз в живота ”, споделя асеновградчанката. Потърсила страница на Паскалева във Facebook, но не разкрила и по тази причина решила тя да направи. От време на време качвала клипове, фотоси или някакви любопитни обстоятелства, свързани с живота и творчеството на огромната актриса, както и подиуми от кино лентата „ Козият рог ”. За страдание нямало задоволително информация в мрежата, по тази причина обмисля да се свърже с близки на Паскалева, с цел да научи повече за своя кумир.

Снимки от автора
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР