Блондинката не пропусна шанса да се похвали, че през 2008

...
Блондинката не пропусна шанса да се похвали, че през 2008
Коментари Харесай

Венета Райкова стана за смях! Писателката не знае елементарни граматически правила

Блондинката не пропусна шанса да се похвали, че през 2008 година е била водеща на „ Горещо” по Нова телевизия и 10 години по-късно продължава да е на екран, само че при съперниците в бТВ и предаването „ Папараци”. Съвсем естествено тя приказва за високи рейтинги, които обаче не са чак толкоз стремглави, колкото се пробва да ги изкара прясно разведената Райкова.

На по-наблюдателните им направи усещане, че претендиращата за експерт водеща не знае обикновени граматически правила за писане. Журналистката, която бе оповестена за „ Писател на 2018”, не знае правилото за цялостен и къс член.

„ Краката все по този начин слаби, рейтингА все по този начин силен” написа тя над колажа от двете си фотоси. „ И неграмотността все по този начин очеизбождаща, само че какво да се прави... Писател на 2018. За какво й е да знае къде да слага цялостен член”, написа засегнат консуматор в обществените мрежи.

Най-лесно можем да проверим дали дадена дума се написа с цялостен или къс член като заместим въпросната думичка с „ ТОЙ” или „ НЕГО”. Ако можем да заместим думата с „ той” – наложително пишем цялостен член – ЪТ или –ЯТ. Във всички останали случаи – къс - -А или –Я. Между писането на романчета не е зле писателката да прочете малко профилирана литература и да се ограмоти, че не ни се мисли какво потомство ще възпита със своите книги и непознаването на граматиката на българския език, написа show.blitz.bg
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР