Блокирайки началото на преговорите за членство в ЕС с Македония

...
Блокирайки началото на преговорите за членство в ЕС с Македония
Коментари Харесай

„Файненшъл Таймс“ разкри истинската и подла цел на Франция и Макрон за Балканите

Блокирайки началото на договарянията за участие в Европейски Съюз с Македония и Албания, френският президент Еманюел Макрон шокира и подкопа района, чиято непоклатимост е обвързвана със стабилността на европейския континент. Това написа лондонският ежедневник „ Файненшъл Таймс “ в собствен разбор.

Статията е озаглавена „ Новото управление на Европейски Съюз би трябвало да дефинира свои правила във външната политика.”


Еманюел Макрон

Вестникът разяснява, че в тази ситуация с Македония ходът на Макрон демонстрира лицемерието на Европейски Съюз, припомняйки, че Съюзът от дълго време дава обещание началото на договаряния за участие, в случай че страната откри компромис с Гърция по отношение на името – изискване, изпълнено с Договора от Преспа, който влезе в действие през февруари.

„ В интерес на истината, Макрон не беше самичък в изразяването на запаси по отношение на разширението на Европейски Съюз към Югоизточна Европа. Дания и Холандия поддържаха Франция в опълчването на договарянията за участие с Албания.

Освен това, когато Европейският парламент одобри резолюция в поддръжка на започването на договаряния за участие с двете балкански страни, 136 евродепутати или съвсем 1/4 от гласувалите поддържаха позицията на Макрон “, написа „ Файненшъл Таймс “.

Вестникът счита, че Макрон е прав, когато упорства, че Съюзът би трябвало да се концентрира върху вътрешните промени, преди да одобри нови членове, оценявайки, че „ най-важният план на Европейски Съюз “ – 19-членната еврозона, остава на половина построена къща, а не доближават и широкоевропейски дейности в някои области като миграцията и политиката за леговище.

„ Файненшъл таймс “ написа също, че са се появили клюки, че същинската цел на Франция е „ трайно да затвори вратата на Европейски Съюз за Западните Балкани “ и вместо това да им предложи участие в тъй наречените европейска икономическа зона, която ще остави тези страни вън от политическите институции на Съюза и ще останат „ европейци от втора класа “.

„ Неуспехите в Сирия и на Балканите са признаци, които сочат несигурната позиция на Европейски Съюз в световен аспект и неефективността на френско-германското съдействие. Но в случай че Европейски Съюз не може да оправи нещата пред своята врата, къде ще може? “, заключава в своя разбор „ Файненшъл Таймс “, представен от БГНЕС.

БЛИЦ напомня, че преди дни скандално изявление на френския президент за българите, които живеят във Франция, провокира невиждан скандал у нас. Заради това и президентът Румен Радев даде ексклузивен коментар , а министър председателят Бойко Борисов също даде своя разбор на случилото се .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР