Блокираните в снежен капан в Родопите са спасени. Пробивът до

...
Блокираните в снежен капан в Родопите са спасени. Пробивът до
Коментари Харесай

Снежен капан: Освободиха блокираните туристи над Перущица

Блокираните в снежен капан в Родопите са избавени. Пробивът до бедстващите хора през преспите при Върховръх стана благодарение на тежка верижна техника.

Снимка: btvnovinite.bg

Спасителната интервенция беше осъществена от снегопочистваща компания и другари на едно от блокираните фамилии.
Доброволци с БТР се включиха в избавителната акция при Върховръх Те се надяват, че ще съумеят да изтеглят бебето и неговото семейство, блокирани в хижата
Ангел Байрактаров описа, че незабавно, откакто разбрали, че в хижата има малко дете и 8-месечно бебе са се организирали да тръгнат. По думите му в началото тръгнали пешком – с памперси за бебето и малко храна.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Успяхме да стигнем, преминахме през 3-метрови преспи, единствено че не успяхме да се върнем, тъй като чакахме след нас да минат с булдозер и снегопочистваща техника. Оказа се, че нямат опция това да се случи поради високите преспи. Затова петима души останахме в хотела “, сподели мъжът и добави, че след 3 дни без пробив до тях – са се обърнали към техни другари с танк.
Блокираните в снежен капан в Родопите са избавени Пробивът до бедстващите хора през преспите при Върховръх стана благодарение на тежка верижна техника
Танковата бригада описаха, че са тръгнали на избавителната акция, тъй като провизиите на бедстващите към този момент били изчерпани, а приятелите им – обезверени. Запрян Костадинов изясни, че има бойната машина от към година, купил я от боен цех.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Трябват хора за тези интервенции, може да закъсаш, самичък не се потегля. Посрещнаха ни радостно. Жената на нашия другар, като ни видя се успокои “, добави Венелин Галев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР