Блокираните в „Азовстал“ украински националисти по никакъв начин няма да

...
Блокираните в „Азовстал“ украински националисти по никакъв начин няма да
Коментари Харесай

Песков: Националистите в „Азовстал“ няма да пречат на установяването на мирен живот в Мариупол

Блокираните в „ Азовстал “ украински националисти по никакъв метод няма да попречат на началото на мирния живот в Мариупол, сподели пред кореспонденти в четвъртък Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Руската федерация, предава

„ Мариупол, който се трансформира в централизация на националистически формирования, беше освободен. Днес министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу рапортува на съветския президент Владимир Путин, че в този момент има опция да стартираме определяне на кротичък живот, връщане на популацията по домовете им, което ще се случи в този момент “, сподели още представителят на Кремъл.

„ Що се отнася до „ Азовстал “, това е настрана оборудване, където останалата група украински националисти е изцяло блокирана “, сподели Песков. В отговор на уточняващ въпрос той увери, че наличието на украински формирования в Азовстал " по никакъв метод " няма да попречи на установяването на кротичък живот в Мариупол.

Коментирайки различен въпрос по отношение на изтеглянето на украинските войски, Песков напомни, че Шойгу към този момент е докладвал това на Путин по-рано в четвъртък.

Като цяло представителят на Кремъл увери публицистите, че съветската спецоперация „ продължава по проект “.

Песков акцентира, че украинските военнослужещи в индустриалната зона „ Азовстал “ са имали опция да сложат оръжие и да излязат по избраните коридори още преди предлагането на украинския президент Владимир Зеленски за размяната им. Така той разяснява думите на украинския президент, който в сряда съобщи, че Киев е подготвен да замени пленени руснаци за своите военни и цивилни в Мариупол.

„ Имаше и остава опция за украинските военнослужещи да предадат оръжието си и да излязат по избраните коридори. Тази опция е съществувала още преди изказването на президента Зеленски “, акцентира Песков.

По-рано в четвъртък съветският министър на защитата Сергей Шойгу на среща с президента Владимир Путин рапортува за освобождението на Мариупол и акцентира, че остатъците от националистически формирования са намерили леговище в индустриалната зона на завода " Азовстал ". Путин назова нападението против Азовстал нецелесъобразно, подреди да бъде анулирано и индустриалната зона да бъде блокирана, " с цел да не прелети муха ". В същото време президентът на Руската федерация инструктира още един път да предложат да предадат оръжията си на украинските военни, които остават в индустриалната зона, като акцентира, че " съветската страна подсигурява квалифицирана здравна помощ за ранените “.

На 21 април министърът на защитата рапортува на президента на Руската федерация, че целият Мариупол е под надзор, бойците са несъмнено блокирани на територията на цех Азовстал. В същото време Путин подреди да се анулира нападението против Азовстал в Мариупол и да се блокира тази индустриална зона. Държавният глава изясни заповедта си с съображения за избавяне на живота на съветските военни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР