Блокирани са обществените поръчки за пътно поддържане – превантивно, зимно,

...
Блокирани са обществените поръчки за пътно поддържане – превантивно, зимно,
Коментари Харесай

Обществените поръчки за зимно поддържане в цялата страна са блокирани

Блокирани са публичните поръчки за пътно поддържане – превантивно, зимно, настоящо и спешно, в цялата страна, без изключение. Това са удостоверили от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) пред Actualno.com. Общата планирана стойност на оповестените процедури е 475,5 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Общо 28 тъжби са подадени в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) тъжби против оповестените от Пътната организация процедури за избор на реализатор в областите от Южен централен, Северозападен, Северен централен, Югоизточен, Североизточен и Южен централен регион . Обжалва се наред – както обявленията, по този начин също и разясненията, дадени от възложителя.

По всички тъжби е поискана краткотрайна мярка „ Спиране на процедурата “. Антимонополната комисия е образувала производства и поръчките са парализирани за неизвестно какъв интервал от време, защото всички нейни решения подлежат на обжалване пред Върховния административен съд . А по визираните недоволства тя още не се е произнесла, единствено е спряла процедурите.

Сред подалите митингите има фирми-рекордьори.

Наскоро основаната компания " Ика – 2М ", еднолична благосъстоятелност на 70-годишния Иван Добрев Митев от Ямбол, е подала общо 11 тъжби. Атакувала е пътното поддържане в всичките шест планови региона на страната.

С 5 тъжби след нея се подрежда „ Алфа билд инженеринг “ ЕООД на Петър Елен Петров, който бе посочен от " Биволъ " като един от тримата, контролиращи консултантските компании в аферата " Джи Пи Гейт " . Тя не е протестирала единствено против процедурата за Североизточния регион.

Има и редица тъжби, с които е атакувана по една поръчка в регион, всеки от който обаче се състои от няколко области.

Още детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР