Блокирането от страна на България на напредъка на Северна Македония

...
Блокирането от страна на България на напредъка на Северна Македония
Коментари Харесай

Албанският премиер нарече позор българското вето за РСМ

Блокирането от страна на България на напредъка на Северна Македония за присъединение към Европейския съюз е " срам ", сподели албанският министър председател Еди Рама, при идването си на срещата на върха ЕС- Западни Балкани.

" Позор е, че страна-член на НАТО - България, държи за заложници две други страни от пакта, а точно Албания и Северна Македония, в разгара на яростна война в задния двор на Европа, до момента в който 26 други страни-членки стоят безмълвно в ужасяваща проява на изтощение. ", съобщи.

От своя страна немският канцлер Олаф Шолц сподели, че страните от Западните Балкани би трябвало да имат реалистична опция да се причислят към Европейския съюз, откакто дълги години са работили интензивно, с цел да изпълнят изискванията за влизане в блока.

" От изключителна значимост е това да се трансформира в надеждно заричане, тъй като многото старания, които тези страни са подхванали, в последна сметка би трябвало да доведат до приемането им “, сподели още той и добави, че Германия ще работи за тази цел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР