Блокирането на Търговския регистър на България, в рамките на 6

...
Блокирането на Търговския регистър на България, в рамките на 6
Коментари Харесай

Новите десни: Пълен одит на системата за сигурност на Търговския регистър

Блокирането на Търговския указател на България, в границите на 6 дни, сподели неспособността на властта да пази информацията на жителите и компаниите, която е поверена на страната. Това се споделя в позиция на новото дясно движение " Възход ", в което неотдавна се вляха Единна национална партия на Мария Капон, Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и Движение демократично деяние.

Днес мълчанието на властта, в продължение на дни, оставя усещането, че данните са оставени на произвола на ориста или с тях е било злоупотребявано. До този миг нямаме правдоподобна версия на способените органи, която окончателно да демонстрира, каква е повода да блокира активността на хиляди стопански субекти. Мъгливите пояснения на държавното управление, за сложността на казуса и терабайтите информация, не дават правдиво пояснение, а са предопределени да провокират страдание и схващане към отговорността да управляваш страна. Съхранението на тази информация е част от националната сигурност на България, декларират от новата групировка. 

От придвижване " Възход " са безапелационни, че оставката на министър Цецка Цачева и на изпълнителния шеф Зорница Даскалова са най-малкото, което се чака като решение за нанесените вреди на жителите и компаниите.

Очакваме кабинетът да разпореди одит на системата за ръководство на сигурността на информацията на Търговския указател на компания с висока подготвеност, с цел да не стигнем до нормалната обстановка, в която властта ревизира сама себе си, безапелационни са десните.

Според тях днешното ръководство е известно с прочувствени и популистки решения, които костват доста пари на данъкоплатците.

Като образец те показват решението за едновременен ремонт на всички мостове в България, които са компрометирани.

За мотив послужи нещастието с моста в Италия. За нас е неразбираема сходна логичност на ръководство и за какво ремонтите не са стартирали преди този момент. Ако на следващия ден се случи земетресение в някоя точка на света, евентуално ще се вземе решение за саниране на десетки хиляди здания в България и на тяхната резистентност. Още няколко сходни решения, взети на правилото - някъде нещо се случва, могат извънредно бързо да доведат страната ни до банкрут, декларират от придвижването. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР