Блокирането на сделката е възпрепятствало UPS да материализира ползите, свързани

...
Блокирането на сделката е възпрепятствало UPS да материализира ползите, свързани
Коментари Харесай

UPS съди Европейския съюз за 1.3 млрд. евро заради ветото върху придобиването на TNT

Блокирането на договорката е попречило UPS " да материализира изгодите, свързани със договорката "

© John Sommers Ii Още по тематиката
Amazon се готви да влезе и в куриерския бизнес

Компанията ще се конкурира непосредствено с FedEx и UPS при доставката на колета за търговците
12 фев 2018
В куриерския Шенген

DHL Parcel избра " Рапидо " за локален представител в мрежата си, обслужваща онлайн търговията в Европа
8 сеп 2017
" Спиди " усилва приходите си, само че свива облагата

Компанията уголемява активността си в Гърция и Румъния
7 фев 2017
Куриери във вихъра на интернета

Електронната търговия все по този начин движи пазара на доставчиците на колета
24 дек 2016
FedEx проидобива TNT Express за 4.4. милиарда евро

Сделката идва две години откакто европейските регулатори блокираха договарянията с UPS
7 апр 2015 Американската куриерска компания за доставки United Parcel Service (UPS) предявява иск против Европейския съюз на стойност 1.3 милиарда евро (2.1 милиарда долара) като отплата за вредите, които твърди, че е претърпяла, когато регулаторите постановиха несъгласие върху опита й да придобие конкурентната TNT Express, оповестява Bloomberg. Спорът е част от серията случаи, по които дирекцията по конкуренцията в Европейска комисия се оказва под напън. Исканията
Куриерската компания изиска от Общия съд на Европейски Съюз Брюксел да й заплати отплата плюс лихви и налози поради непредвидените разноски. Същият съд отхвърли ветото от 2013 година, тъй като логистичният колос, учреден в Атланта, не е бил осведомен за смяната в икономическия модел, употребен за оценка на доказателствата.

Компанията желае да бъде " сложена в позицията, в която би била, в случай че не беше признато незаконосъобразното решение ". Блокирането на договорката е попречило UPS " да материализира изгодите, свързани със договорката ".

" Търсеното обезщетение подхожда на това, което имаме вяра, съгласно обективните оценки на специалисти от трети страни, че заслужаваме като стойност на непозволено неразрешената от Европейската комисия опция ", се споделя в изказване на UPS.

Европейски Съюз на прицел

Европейски Съюз се трансформира в едно от най-строгите регулаторни трудности за огромни поглъщания, с настояванията си за тежки отстъпки от международните компании, с цел да разсее терзанията за това по какъв начин една договорка може да навреди на конкуренцията в Европа. Компаниите все по-често се обръщат към съда да ревизира пълномощията на Европейската комисия, борейки се против решенията й.

Европейска комисия съобщи, че ще се пази в съда, като също по този начин апелира решението на съда, който отхвърли решението й да блокира договорката.

Спорът към UPS е част от серията случаи, при които дирекцията по конкуренция в Европейска комисия се оказва под напън.
Heidelberg Cement загуби правосъдното дело против Европейски Съюз, в границите на което твърдеше, че Брюксел не е точният регулатор за следствието на придобиването на подразделението Cemex. Компанията изиска от съда предходната година да анулира ветото върху договорката.
Холандският телеком Royal KPN сполучливо се пребори за разрешението за придобиването на различен холандски кабелен оператор, като чиновници на компанията подлагаха на критика неналичието на причини за ограничение на конкуренцията.

Освен правосъдният иск за обезщетение се води и друга юридическа борба по следствието на договорката за придобиване на TNT. Регулаторните органи на Европейски Съюз апелират решението на съда в най-големия арбитражен съд на Европейски Съюз. Те стачкуваха, че решението на Общия съд не им дава независимост на деяние в решаващите последни седмици преди крайния период, с цел да решат дали да одобрят договорката или не.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР