Блокирането на Румъния и България в Шенгенското пространство е погрешно.

...
Блокирането на Румъния и България в Шенгенското пространство е погрешно.
Коментари Харесай

Президентът на Австрия: Блокирането на България за Шенген е погрешно

Блокирането на Румъния и България в Шенгенското пространство е неправилно. Това съобщи президентът на Австрия Александър ван дер Белен по време на днешната си аудиенция в Кишинев. Той изрази вяра решението да бъде преразгледано.

„ Когато федералното държавно управление на Австрия сподели „ не " на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство, аз заявих обществено, че не съм склонен с решението. Не виждах смисъл да блокираме двете страни. Въпросът е доста по-широк, по какъв начин да направляваме потока от хора, търсещи работа или леговище в 27-те страни от Европейски Съюз ", съобщи Ван дер Белен, представен от молдовския уебсайт Дескиде, съобщи Българска телеграфна агенция.

На взаимна конференция с президентите на Република Молдова Мая Санду и на Словения Наташа Пирц Мусар, той показа, че е имал няколко диалога по тематиката с държавните глави на България и Румъния - Румен Радев и Клаус Йоханис. Александър ван дер Белен означи и недоволството на бизнес средата по отношение на решението на австрийското държавно управление.

„ Когато известни компании от Австрия, които работят сполучливо в Румъния, споделят, че са загрижени за актуалната австрийска политика, тези гласове би трябвало да се одобряват съществено. Става въпрос за действителни поръчки, действителни продажби и действителни работни места. И в Румъния, и в Австрия ", сподели Ван дер Белен. Според него „ не " за Шенген е неверен сигнал и за болногледачите.

" Ако кажем на тези хора в този момент „ не сте добре пристигнали ", това ще има негативни последствия за хората, които се нуждаят от грижи в Австрия, и техните фамилии ", добави Александър ван дер Белен.

На 8 декември 2022 година, на Съвета по правораздаване и вътрешни работи, Австрия блокира влизането на Румъния и България в Шенген, като се аргументира с рецесията с мигрантите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР