Блокчейн бе регулацията на сделката за закупуването и доставката от

...
Блокчейн бе регулацията на сделката за закупуването и доставката от
Коментари Харесай

Осъществи се първата търговска блокчейн сделка между Китай и САЩ

Блокчейн бе регулацията на договорката за закупуването и доставката от Китай в Съединени американски щати на огромна партида сода.
В транзакцията взе участие целия консорциум банки (ING, Societe Generale и ABN Amro), както и комерсиалните компании Louis Dreyfus от американска страна и Shandong Bohi – от китайска. Сделката бе осъществена посредством специфичната блокчейн платформа Easy Trading Connect (ETC).

Платформата ETC е създадена от група банки за да опрости и форсира комерсиалните интервенции. Всички документи се цифровизират – договорите за сделките, акредитивите, а нуждата от юридически услуги мощно понижава. Въвеждането на новата технология пет пъти понижава времето за реализиране на покупко-продажбите.

Това не е единствения образец за реализиране на блокчейн покупко-продажби. Преди няколко години банките се сплотиха в консорциуми, разработващи свои лични приложения за работа с блокчейна. Счита се, че тази технология обезпечава допустимо най-високо равнище на сигурност при минимални разноски, като от процеса напълно се изключват хартиените документи, куриерите и юристите.

Засега пълноценно потребление на сходни платформи няма. Налични са голям брой пилотни планове и смели прогнози, само че огромно развиване не се следи. Може би към този момент международната стопанска система няма потребност от блокчейн и е задоволително да се модернизират в този момент съществуващите принадлежности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР