Блокадите на ключови кръстовища в София продължават. Протестиращите пред Ректората

...
Блокадите на ключови кръстовища в София продължават. Протестиращите пред Ректората
Коментари Харесай

Протестиращите пред Ректората освободиха пътя в знак на добра воля

Блокадите на основни кръстовища в София не престават. Протестиращите пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски " обявиха пред БНР, че в символ на благосклонност ще реалокират лагера си и ще се причислят към съидейниците си пред Министерския съвет.

Никола Вапцаров от уредниците показа и по какъв начин е предходна нощта там:

"Мина отлично, доста умерено. Благодарим на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че оказаха подпомагане. Ние имаме едно значимо известие да създадем за софиянци. Целта на нашия митинг тук на това кръстовище към този момент завърши. Ние доказахме, че страната не може по този начин да третира жителите си и по тази причина още веднъж завзехме кръстовището, само че в този момент, през днешния ден, освобождаваме кръстовището, за да улесним нашите съграждани да могат да пътуват по-лесно с градския превоз, да могат още веднъж да се придвижват свободно и ние преместваме този лагер пред Министерски съвет, тъй като чакаме през днешния ден Бойко Борисов да вземе значимо решение. Искаме там да посрещнем това негово решение. В знак на благосклонност, с цел да го попитаме, дали е взел вярното решение, което е оставка, ние освобождаваме кръстовището и се преместваме ".

Стигна се до словесни конфликти пред Ректората, откакто стара жена назова майките на деца с увреждания "мързеливи ":

"Направете на общи начала интернат за болните си деца, някои да работят, някои да гледат тези деца и да се въртите. Ето това е едно хубаво предложение. А вие желаете хиляда, две, пет хиляди, 10 хиляди, ами ние какво да вършим пенсионерите. Тези деца, които не са потребни за обществото, да бъдат в един интернат и ги гледайте. Вие сте протестъри с Мая Манолова! Вечните, неуспелите, ами реализирайте се, станете политик, управлявайте страната ".

"Тези деца би трябвало да се затворят в някакъв интернат и никой да не ги вижда, както е било от 30 години, а в този момент, че децата са тук - пречат, тъй като се вижда действителността ", иронизира я протестираща майка.

Протестиращите увериха, че кръстовището ще бъде почистено от боклуци.

Хората, които са пренощували нощ на Орлов мост, обявиха, че нощта е минала умерено и без провокации. Утрото е умерено. Не се вижда засилено полицейско наличие в региона.

„ Искрено се надявам държавното управление да подаде оставка. Тези вести чакам - да не е просто неговата (на Бойко Борисов - б.р.) оставка, а по-късно нов министър председател от тяхната парламентарна група “, съобщи младият протестиращ Фридрих, прекарал нощта на Орлов мост.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР