Блокадите на антиправителствения протест в столицата бяха върнати в събота

...
Блокадите на антиправителствения протест в столицата бяха върнати в събота
Коментари Харесай

”Франс прес”: Над 5 000 души в България извикаха “Мафия” и “Оставка”

Блокадите на антиправителствения митинг в столицата бяха върнати в събота - по-малко от ден, откакто бяха отстранени от полицията. Акции имаше и в още пет други града.
Над 5 000 души се събраха в проливния дъжд, с цел да извикат “Мафия” и “Оставка” за 30 пореден ден. Това е най-голямата протестна вълна в най-бедната европейска страна от 2013-2014 насам.

На митингите участват най-вече младежи. Настояванията им са за оставката на кабинета на премиера Бойко Борисов, както и на основния прокурор Иван Гешев. Според протестиращите те са свързани със подмолни олигарси.

Борисов към този момент е подавал два пъти оставка. Но дружно с обединението си в четвъртък взеха решение, че ще изкарат мандата си до дъно и постоянни избори ще има през март 2021 година

Протестиращите окупираха основни кръстовища в София, Варна, Пловдив. Сериозно възпрепятстван бе трафика, а също така бе блокиран и път в централната част на страната. Полицията реши да разчисти палатковите лагери рано сутринта в петък, като предизвести - повече блокади няма да бъдат толерирани.

Въпреки това обаче три нови блокади бяха образувани през нощта. Барикадата е направена благодарение на контейнери за отпадък, пейки и бетонни блокове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР