Блокадите и протестите в страната не само че не стихват,

...
Блокадите и протестите в страната не само че не стихват,
Коментари Харесай

Ден 27: Блокада на „Капитан Андреево“, в София готвят акция срещу конференцията на ГЕРБ


Блокадите и митингите в страната освен че не стихват, само че и се усилват.Тази вечер протестиращи са съумели да блокират пътя покрай граничния пункт " Капитан Андреево ". Спряно е придвижването и в двете направления - от България към Турция и от Турция към България. С десетината стачкуващи е и един от тримата водачи на митингите - юрист Николай Хаджигенов. Малко преди 22:00 ч. полицията ги прикани да освободят придвижването до 15 минути, съобщи БНР.

15-километрова опашка от ТИР-ове има на Автомагистрала " Марица ". Чакат и десетки коли с гастербайтери, които се завръщат за почивка в родината си. Няма обходни пътища.

Палатковият лагер на митинга е на 4 км. от граничния пункт.

Протестът беше разгласен за сряда в 18:30, само че границата беше блокирана едно денонощие по-рано. Организаторите обявиха, че са избързали да създадат палатковия лагери и блокадата, тъй като са имали информация, че няма да бъдат позволени до автомагистралата в сряда. Движението и в двете направления е блокирано. Няма обходни направления. Адвокат Хаджигенов съобщи, че полицията е направила опит да измести лагера преди идването на публицистите, само че до конфликти не се е стигнало.

В София също не престават палатковите лагери, три кръстовища остават блокирани. Продължава и митингът пред постройката на общината във Варна и блокадата на пътя за автомагистрала „ Тракия “ до Стара Загора.

Петима души в София към този момент няколко дни гладуват, единият от тях отхвърля и вода и е с влошено физическо положение.

Пред събралите се в Триъгълника на властта Велислав Минеков заяви, за блокирания път към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Новината беше посрещната с бурни аплодисменти. Протестиращите се заканиха да посрещнат Бойко Борисов на " Цариградско шосе " за конференцията, на която ГЕРБ събира актива си на следващия ден.

След това стартира към този момент обичайното шествие из централните улици на столицата.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР