Блокадата в София продължава вече 24 часа. Тя предизвика истински

...
Блокадата в София продължава вече 24 часа. Тя предизвика истински
Коментари Харесай

Блокадата в София продължава вече 24 часа, транспортен хаос в целия град

Блокадата в София продължава към този момент 24 часа. Тя провокира същински превоз ен безпорядък в целия град.

Орлов мост е недосегаем за коли и коли на градския превоз още от сряда вечерта. По тази причина сутринта трафикът по бул. “Драган Цанков “, „ Алея Яворов “, бул. “Ситняково “, „ Шипченски проход “, „ Ген. Данаил Николаев “, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “ беше извънредно претрупан.  По обед ситуацията се успокои, само че се чака в следобедните часове още веднъж да се образуват тапи и километрични опашки от коли. 

Затворени за придвижване са бул.„ Цариградско шосе “ от „ Алея Яворов “ до Орлов мост, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “ от ул. “Ген. Гурко “ до ул. “Шипка “, бул. “Цар Освободител “ от бул. “Кн. Дондуков “ до ул. “Г. С. Раковски “.

Всичко това докара до големи тапи при започване на работния ден. Масово хората недоволстваха, тъй като закъсняха за работа. 

Заради митинг а са изменени маршрутите на градския превоз в София  по следния метод: 

Автобусни линии 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604 и тролейбусни линии 4,5,8 и 11 са отклонени както следва - Автобусите от линии № 9 и 75 въртят на Военна академия.
Автобусите от линии № 84, 184, 280, посока Орлов мост въртят преди Орлов мост и назад по маршрута.
А от линии № 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. П.Яворов и по маршрута в двете посоки.
Автобусите от линия № 94 върти на ул. Гурко и назад по маршрута
А от линия № 213 в посока Младост е отклонен по бул. Мадрид,бул.Ситняково и по бул.Цариградско шосе по маршрута си
Тролебусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока СУ Кл. Охридски въртят преди Орлов мост и назад по маршрута.
Тролейбусите от линии № 5 посока Младост са отклонени до Сточна гара и назад по маршрута до Надлез Надежда.

До напрежение от страна на водачите не се стигна, макар че огромна част от тях споделиха пред камерата ни, че протичащото се е неуместно и хората би трябвало да стигнат до работните си места. Протестиращите пък обявиха, че го вършат за положителното на България. 

„ Правим всичко допустимо по кротичък път да стигнем до ръководещите. Нощта мина умерено. Полицията ни спомага, с цел да няма проблеми. Съжалявам за дискомфорта, само че го вършим за бъдещето на България ”, сподели митинг иращият Антон Кирков.

От полицията не престават да работят с цялостен потенциал, само че не могат да възнамеряват, тъй като дейностите на митинг ираще не са публично оповестени и се трансформират непрекъснато.„ Цяла нощ сме водили диалози, тъй като огромна част от кръстовищата бяха блокирани. В дребните часове постигнахме резултати и 4-5 основни кръстовища в центъра на София бяха освободени от митинг иращи ”, каза директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджийски. 

Той посочи, че митинг иращите в столицата са разположили към 10 палатки. И добави, че воденето на диалози с тях се е оказало извънредно непродуктивно.След националния протест през вчерашния ден стачкуващите затвориха общо 10 кръстовища и основни булеварди. Протестиращите пропущат единствено линейки. В сряда уредниците приканиха хората да нощуват под прозорците на властта и да разпънат палатков лагер пред Министерския съвет. Исканията им остават същите - оставка на държавното управление и на основния прокурор. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР